Jautienos kumpis, įdarytas kepenėlėmis

Ingridientai:
1 kg. jautienos kumpio,
400 g. jaučio kepenų,
100 g. svogūnų arba porų,
200 g. kiaulės lašinių,
kiaušinis, 100 g. batono,
100 ml. pieno,
maltų juodųjų pipirų,
druskos, aliejaus kepti.
Gaminimas
Jaučio kepenis nuplauname, nupjauname plėves. Supjaustome gabalėliais ir verdame apie valandą. Kitame puode išverdame kiaulės lašinukus. Kol kepenėlės verda, pakepiname svogūnus arba porus. Batoną išmirkome piene.

Išvirtas kepenėles ir lašinukus atvėsiname. Smulkiai sumalame kartu su pakepintais svogūnais ir piene išmirkytu batonu. Įmušame kiaušinį, pagardiname pipirais, pasūdome. Gerai sumaišome. Kumpio viduryje aštriu peiliu įpjauname "kišėnę". Į ją sudedame paruoštą masę. Kumpio galus užsiuvame.

Dedame į aliejumi pateptą skardą. Pridengiame kepimo folija. Kepame 230 laipsnių karštumo orkaitėje 1 val. 40 minučių. Atvėsiname, supjaustome griežinėliais. Tiekiame su daržovėmis, krienų arba majonezo padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!