Makaronų salotos su jūrų šukutėmis

Ingridientai:
4-6 porcijos
3 skiltelės česnako,
2 askaloniniai česnakai,
po 1 ryšelį šviežių laiškinių česnakų,
pelerūno ir petražolių,
1 citrina,
125 ml alyvuogių aliejaus,
45 ml grietinėlės,
500 g jūros šukučių,
250 g makaronų su špinatai,
3 jauni svogūnai,
druskos.
Gaminimas
Paprastą ir askaloninį česnaką supjaustykite kubeliais. Laiškinius česnakus, pelerūną ir petražoles sukapokite. Išspauskite citriną. Suplakite citrinos sultis su askaloniniais česnakais ir puse paprastų česnakų. Po truputį įplakite aliejaus, kad padažas sutirštėtų.

Jūros šukutes išimkite iš kriauklelių, jei reikia, nuo šonų nupjaustykite pusmėnulio formos plėveles. Nuplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 15 ml (1 šaukštas) alyvuogių aliejaus. Sudėkite šukutes ir likusį česnaką. Pasūdykite.

Pakepkite 1-2 minutes. Makaronus pavirkite 8-10 minučių, supjaustykite svogūnų laiškus. Nusunkite makaronus. Sumaišykite su svogūnų laiškais, jūros šukutėmis ir grietinėlės padažu. Patiekite kambario temperatūros, kiekvieną porciją papuoškite laiškiniais česnakais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!