Marinuoti pomidorai


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

 1kg pomidorų, 1L vandens, 150ml acto, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas cukraus, garstyčių grudelių, kvapniųjų pipirų, lauro lapų.

 

Gaminimas:
Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu. Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens). 1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių. Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!