Marinuotos kiaulienos nugarines kepsnys su ananasais

Ingridientai:

1,5 kg kiaulienos nugarines (be odos)

Kepsnineje (orkaiteje, bet tikrai nebūtina) keptų ananasų žiedų ir petražolių šakelių tiekiant.

Marinatas:
250 ml ananasų sulčių
2 valg. šaukštai klevų sirupo (galima rasti Vilniuje Mark's & Spencer parduotuveje G9, bet daug kartų kepiau be jo ir puikiai gaunasi )
2 valg. šaukštai sojų padažo
2 smulkiai pjaustytos ar išspaustos česnakų skiltelės
2 valg. šaukštai pjaustytų šviežių čiobrelių
1 arbat. šaukųtelis maltos džiovintos kalendros


Marinuoti dideliame nemetaliniame dubenyje, sumaišyti marinatą į jį įdėti kiaulieną ir marinuoti šaldytuve mažiausiai 8 valandas, vis pavartant.
Išimti kiaulieną iš marinato, marinatą pasilikti, mėsą lašinukais i virsų dėti į kepimo skarda išklota folija, taip, kad liktų dar jos uždengti viršų. Lengvai pridengti viršų ir dėti į orkaitę iš anksto įkaitintą iki 220 C. Kepti apie 1 valandą.
Tada nudengti foliją, kepsnį užpilti marinatu, vėl įkisti atidengtą į orkaitę ir dar kepti kokiu 20-30 minuciu.
Išimti iš orkaitės, deti ant pjaustymo lentos, lengvai pridedngti folija ir palikti 10 minučių, perpilti kepimo sultys (atskirti nuo riebalu) tada supjaustyti ir tiekti užpilus kepimo sultimis ir papuošus ananasų keptais žiedais, kurie yra nebūtini .

Skanaus !

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!