Mėtų skonio tortas "After Eight"

Ingridientai:
Biskvitui:

80 g margarino,
80 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai,
200 g maltų migdolų,
100 g tarkuoto šokolado,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
1 valg. šaukšt. romo,
1 valg. šaukšt. konjako.

Kremui:

600 g riebios grietinėlės,
1 pak. saldainių „After eight“,
2 pak. grietinėlės standiklio (arba 3 arbat. šaukšt. želatinos).
Gaminimas
Devynis saldainius ir 100 g grietinėlės palikite puošimui. Iš vakaro, prieš ruošdami tortą, kremui grietinėlę užvirkite su „After eight“ saldainiais, ataušinkite ir pastatykite į šaldytuvą. Biskvitui margariną išsukite iki purumo. Į jį po vieną sudėkite trynius, po truputį suberkite cukrų bei vanilinį cukrų ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Suberkite maltus migdolus, šokoladą bei kepimo miltelius. Galiausiai supilkite romą ir konjaką.

Baltymus, išplakę iki standumo, sukrėskite į tešlą. Tešlą atsargiai išmaišykite. 26 cm skersmens tortinę išklokite sviestiniu popieriumi. Į ją supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite 30 min. 175-200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II-III padala). Biskvitą ataušinkite. Puošimui paliktą grietinėlę išplakite iki standumo.

Grietinėlės standiklį (arba išbrinkintą ir ištirpintą želatiną) suberkite į išimtą iš šaldytuvo grietinėlės-saldainių kremą ir viską išplakite. Biskvitą apjuoskite kepimo formos kraštu ir užpilkite kremą. Tortą puoškite plaktos grietinėlės kauburėliais bei įstrižai perpjautais „After eight“ saldainiais. Tortas skaniausias gerai atšaldytas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!