Mielinės spurgos su slyvų įdaru

Ingridientai:
12 spurgų:

500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
6 valg. š. cukraus;
125 ml drungno pieno;
150 g grietinės;
1 kiaušinis;
Trinta citrinos žievelė;
Žiupsnelis druskos;
4 valg. š. sviesto;
200 g trintų slyvų tyrės arba uogienės;
4 valg. š. kapotų migdolų;
1 pak. vanilinio cukraus;
Riebalų kepimui.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį ir viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles ir su 2 šaukštais cukraus bei nedideliu kiekiu pieno paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir palaikyti 15 min., kad pakiltų. Ant įdubimo su įmaišalu kraštų suberti 2 šaukštus cukraus, druską, trintą citrinos žievelę, supilti grietinę ir įmušti kiaušinį. Likusiame piene ištirpinti sviestą, supilti į įmaišalą ir suminkyti vientisą tešlą. Uždengti ir apie 30 min. laikyti šiltoje vietoje.

Iš tešlos suformuoti ritinį ir supjaustyti į 12 griežinėlių. Iš jų padaryti paplotėlius, ant jų dėti šiek tiek slyvų tyrės arba uogienės ir užberti migdolų. Suformuoti spurgas. Jas dar 15 min. palaikyti, kad pakiltų. Riebalus įkaitinti iki 180°C temperatūros. Spurgas kepti 5-8 min. Padėti, kad nuvarvėtų riebalai. Likusį cukrų sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Šiame mišinyje pavolioti dar karštas spurgas ir ataušinti. Patiekti šviežias.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!