Paukštienos kepenėlių paštetas

Ingridientai:
1 kg. paukštienos kepenėlių,
350 g. kiaulienos lašinių,
300 g. kiaulienos kepenėlių,
500 g. neriebios kiaulienos be kaulo,
2 kiaušiniai, litras pieno,
keli ploni griežinėliai lašinių,
25 ml konjako arba degtinės,
3-4 lauri lapeliai,
3 šaukštai želatinos,
druskos, pipirų,
truputis muskato, imbiero.
Gaminimas
Kepenėlės supjaustomos ir 30 min. pamirkomos piene. Išgriebtos nusausinamos. Mėsa ir kepenėlės du kartus permalamos mėsmale. Įmušami kiaušiniai, supilamas konjakas (arba degtinė), ištirpinta želatina, suberiami prieskoniai, druska ir viskas gerai išmaišoma.

Karščiui atsparaus indo dugnas išklojamas plonu lašinių sluoksniu, ant jo sukrečiama paruošta masė, viršus irgi uždengiamas lašiniais. Dedama lauro lapelių, indas sandariai uždengiamas. Kepama orkaitėje apie valandą, įstačius į kitą indą su vandeniu. Iškeptas ir ataušintas paštetas palaikomas šaldytuve. Patiekiamas su įvairiomis salotomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!