Šveicariškas citrinų tortas

Ingridientai:
250 g miltų;
200 g sviesto;
4 valg. š. cukraus pudros;
1 kiaušinis;
¼ tarkuotos citrinos žievelės;
4 citrinos;
150 g cukraus;
200 g nuluptų maltų migdolų;
3 valg. š. kapotų migdolų;
3 tryniai;
Riebalų formai ištepti.
Gaminimas
Iš miltų, 150 g sviesto, cukraus pudros, kiaušinio bei citrinos žievelės suminkyti vientisą kietoką tešlą. Įvynioti į plėvelę ir 1 val. laikyti šaltai.

Citrinas nuplauti karštu vandeniu ir nušluostyti. Vienos citrinos žievelę sutarkuoti, o dviejų- kiek įmanoma ploniau nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Tarkuotą ir nuluptą žievelę su 75 g cukraus bei 6 šaukštais vandens virti ant vidutinio stiprumo ugnies apie 10 min. Paskui nukošti nuovirą į dubenėlį.

Likusį sviestą ištirpinti ir sumaišyti su tarkuota citrinos žievele, nuoviru, likusiu cukrumi, migdolais bei tryniais. Tešlą plonai iškočioti, ja iškloti 20 cm skersmens formą. Suformuoti aukštesnį kraštelį. Migdolų masę paskirstyti ant tešlos. Ant jos išdėlioti citrinos griežinėlius ir citrinos žievelės juosteles. Kepti 175°C temperatūros orkaitėje apie 50 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!