Svogūnų sriuba

Ingridientai:
600g kiaulienos ar jautienos su kaulais 2—3 svogūnai,
1 šaukštas krakmolo,
0,5 stiklinės grietinės,
100g sviesto,
200g pyrago,
1 salieras,
1 poras,www.skanus.lt
6 pipirai,
2 lauro lapeliai,
3l. vandens.
Gaminimas
Iš mėsos, saliero, porų, pipirų ir lauro lapelių išverdamas sultinys. Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais ir atskirame indelyje, užpylus trupučiu sultinio, įdėjus sviesto, patroškinami. Suminkštėję svogūnai pertrinami pro sietelį ir sudedami į perkoštą sultinį. Užvirinama, supilamas atšaldytame sultinyje išleistas krakmolas, vėl užvirinama ir užbalinama grietine.
Sriuba valgoma su skrebučiais. Pyragas supjaustomas kubeliais, šie pamirkomi lydytame svieste, pavoliojami smulkiai tarkuotame fermentiniame sūryje ir padžiovinami orkaitėje. Skrebučiai duodami atskirai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!