Tortas su apelsinais ir sviestiniu kremu

Ingridientai:
Tešlai:

4 kiaušiniai;
175 g cukraus;
½ apelsino tarkuota žievelė;
100 g miltų;
100 g krakmolo;
1 arb. š. kepimo miltelių;
Sviesto formai ištepti.

Kremui:

250 ml pieno;
Tarkuota apelsino žievelė;
250 ml apelsinų sulčių;
150 g cukraus;
30 g krakmolo;
1 kiaušinio trynys;
250 g sviesto;
100 g kapotų migdolų;
24 konservuotų apelsinų skiltelės.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 2 šaukštais drungno vandens bei cukrumi iki purios masės. Įmaišyti tarkuotą apelsino žievelę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. Persijoti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Viską atsargiai išmaišyti. Sviestu ištepti 24 cm skersmens torto formos dugną. Supilti tešlą, išlyginti jos paviršių ir kepti orkaitėje 35 min. Biskvitą ataušinti.

Pieną užvirinti su apelsino žievele, apelsinų sultimis bei puse kremui skirto cukraus. Krakmolą išmaišyti nedideliame kiekyje šalto vandens iki vientisos masės. Šį mišinį supilti į pieną ir užvirinti. Puodą nukelti nuo viryklės. Šiek tiek kremo suplakti su tryniais ir vėl supilti į bendrą masę. Kremą ataušinti šalto vandens vonelėje retkarčiais pamaišant. Sviestą išplakti su likusiu cukrumi iki purios masės ir po truputį įplakti į ataušintą kremą.

Biskvitą perpjauti į tris sluoksnius, aptepti 2/3 kremo ir sudėti vieną ant kito. Kraštus aptepti puse likusio kremo. Torto viršaus pakraščius pabarstyti kapotais migdolais. Likusį kremą dėti į konditerinį švirkštą ir ant torto viršaus išspausti rožytes. Tortą puošti konservuotų apelsinų skiltelėmis. Prieš patiekiant tortą palaikyti šaltoje vietoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!