Viščiukų šlaunelės su kariu

Ingridientai:
12 viščiukų šlaunelių (be odos),
druskos, pipirų,
4 šaukštai žemės riešutų aliejaus,
200 g porų, 200 g svogūnų,
3 česnako skiltelės,
30 g imbierų,
2 šaukštai kario,
6 žaliųjų citrinų lapeliai arba 2 žaliųjų
citrinų tarkuotos žievelės,
1,2l. paukštienos sultinio,
600 ml kokosų pieno (nesaldinto),
1 žaliosios citrinos sulčių,
1 didelė papaja,
petražolių lapelių,
mėtų lapelių,
sezamų sėklų.
Gaminimas
Šlauneles pabarstyti pipirais ir druska. Troškintuve įkaitinti aliejų ir kiekvieną šlaunelę apkepti iš abiejų pusių po 5 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies.
Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti žiedeliais. Svogūnus ir česnaką nulupti, imbierus nuskusti. Svogūnus supjaustyti plonomis skiltelėmis, o česnaką ir imbierus -mažais gabaliukais. Svogūnus, česnaką ir porus suberti į puodą, pakepinti, kol pagels. Maždaug po 4 minučių suberti karį, citrinų lapelius arba žievelę, imbierus. Dar minutėlę pakepinti.

Šlauneles sudėti į puodą, supilti sultinį ir kokosų pieną. Pavirti apie pusvalandįant nedidelės ugnies, kol jos suminkštės. Paskaninti druska, pipirais, žaliosios citrinos sultimis.

Papają nulupti, perpjauti pusiau ir šaukštu išimti kaulą. Minkštimą supjaustyti maždaug 2 cm dydžio kubeliais ir prieš pat baigiant virti sudėti į puodą su šlaunelėmis.

Patiekti giliose lėkštėse, papuošti petražolių ir mėtų lapeliais, pabarstyti sezamais. Prie šlaunelių tinka Basmati ryžiai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!