Vokiškas Kalėdų keksas

Ingridientai:
450g. miltų,
125g. tirpinto sviesto,
5 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai cukraus,
150g. razinų,
75g. citrusinių vaisių cukatų,
150g. grustų riešutų,
100ml. pieno,
4 šaukštai romo,
7g. sausų mielių,
2 lašai vanilės esencijos,
citrinos žievelė,
žiupsnelis druskos.

Glajui:
4 šaukštai tirpinto sviesto,
4 šaukštai miltinio cukraus.
Gaminimas
Į dubenėlį suberiame cukatas, razinas ir riešutus, supilame romą. Viską sumaišome. Uždengiame maistine plėvele, viršuje peilio smaigaliu praduriame skylutę ir 5 minutes ruošiame mikrobangų krosnelėje. Dideliame dubenyje sumaišome pieną, cukrų, mieles, 5 šaukštus miltų, pridengiame ir 20 minučių laikome šiltai.

Suberiame likusius miltus, sudedame sviestą, kiaušinių trynius. Užminkome tešlą. Sudedame cukatų, riešutų, razinų ir romo mišinį, supilame vanilės esenciją, suberiame tarkuotą citrinos žievelę, pasūdome. Tešlą vėl dedame į dubenį, pridengiame ir 2 valandas laikome šiltai. Tešlą išimame ir sudedame į kekso formą. Pridengiame rankšluosčiu ir paliekame pusvalandį pastovėti.

Konditeriniu teptuku patepame keksą šiltu vandeniu. Kepame 170 laipsnių kaštumo orkaitėje valandą. Išimame keksą iš orkaitės, patepame ketvirtadaliu tirpinto sviesto, apibarstome miltiniu cukrumi. Vėl patepame sviestu, vėl apibarstome miltiniu cukrumi. Taip darome tol, kol sunaudojame visą sviestą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!