Vynuogių pyragas

Ingridientai:
8 porcijos

250 g miltų,
300 g žaliųjų, juodųjų ir raudonųjų vynuogių,
150 g liesos varškės,
100 g varškės sūrio,
50 g manų kruopų,
175 g miltinio cukraus,
3 kiaušiniai,
6 šaukštai aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
citrina,
miltų pabarstyti,
druskos.
Gaminimas
Iš miltų, varškės, 100 g miltinio cukraus, kiaušinio, aliejaus, kepimo miltelių ir žiupsnelio druskos užminkome tešlą. Iš jos padarome rutulį, suvyniojame jį į pergamentinį popierių ir laikome šaltai. Likusių kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Citriną gerai nuplauname, nusausiname ir sutarkuojame žievelę.

Kiaušinių trynius, šaukštą miltinio cukraus ir citrinos žievelę gerai suplakame. Sudedame sutrupintą sūrį, suberiame manų kruopas. Kiaušinių baltymus plakame su likusiu cukrumi, kol susidaro standžios putos, ir atsargiai įsukame į masę. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame 30 cm skersmens paplotį.

Paplotį dedame į kepimo formą ir pakeliame jo kraštelius. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 20-25 minutes. Iškepusį paplotį atsargiai išimame iš formos ir paliekame atvėsti 2-3 minutes. Ant papločio sudedame sūrio masę. Vynuoges nuplauname, nusausiname ir gražiai sudedame ant viršaus. Kepame pyragą 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Pyragą atvėsiname ir laikome šaltai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!