ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU SAULĖGRĄŽOMIS

Ingridientai:
1kg žiedinio kopūsto 1 svogūnas
300g porų 2 šaukštai saulėgražų aliejaus
1 šaukštelis druskos 4 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų
žiupsnelis maltos paprikos 1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas augalinio aliejaus
Gaminimas
Nuskabomi žali žiedinio kopūsto lapai, patrumpinamas kotas ir plati galvutė 20 minučių panardinama į drungną vandenį, kad išplauktų galimi nešvarumai ir vabaliukai. Paskui kopūstas užpilamas švariu vandeniu ir 25 minutes verdamas ant mažos ugnies. Nupjaustomos tamsžalės porų lapų dalys ir šaknelės, jie gerai nuplaunami ir supjaustomi plonais žiedeliais.Svogūnas nulupamas ir susmulkinamas. Dideliame prikaistuvyje įįkaitinamas aliejus ir jame kepinami svogūūnai, kol gražžiai pagelsta. Sumetami porai irįį viskas kartu paąąąąkepinama 3 minutes, paskui suberiamūūūi miltai ir dar kiek pakaitinamžžžžža. Po truputi supilamas 1 l sultinio, kuriame virė šžiedinis kopūstas.Tada sriuba užvirinama, pagardinama paprikomis, pasūdoma.ŽŽiedinio kopūsto galvutėė išskirstoma žiedinėėliais, koėteliai susmulkinami ir viskas suberiama į srubą. Dar kartą užvirinama.Saulėgrąžos kepinamos aliejuje, kol vos vos paruduoja. Tada jos suberiamos į sriubą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!