25 rezultatų ieškant "atskiesti"

Gelteklių apkepas

Gelteklius išvirti pasūdytame vandenyje, nulupti ir supjaustyti. Miltus kepinti su sviestu, kai pagels atskiesti pienu, pasūdyti ir virti, kol sutirštės. Riešutus sumalti ir sudėti į padažą. Paruoštą padažą užpilti ant gelteklių, išmaišyti ir sudėti į riebalais bei džiūvėsėl..

Recepto vertinimas: 0

Svogūnų apkepas

Svogūnus supjaustyti, ištroškinti svieste ir pasūdyti. Sudėti į reibalais išteptą indą, užberti kmynų, užpilti kiaušinio plakiniu. Plakinį paruošti taip: miltus sumaišyti su dalim pieno, įmušti kiaušinius, išmaišyti, atskiesti likusiu pienu, pasūdyti. Viską kepti orkaitėje. ..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su jogurtu

Vištienos krūtinėlę supjaustyti siauromis juostelėmis. Smulkiai sutarkuoti svogūną, česnaką ir imbierą ir masę atskiesti nedideliu kiekiu vandens iki grietinės konsistencijos. Į gautą masę supilti jogurtą, vyno actą, smulkiomis juostelėmis supjaustytas paprikų ankštis, pagardint..

Recepto vertinimas: 0

Krapų padažas

Miltus pakepinti svieste, tada atskiesti sultiniu ir 10 minučių pavirinti. Nuėmus pasūdyti, supilti baltąjį vyną, suberti krapus ir išmaišyti. Patiekiamas su kepta arba virta žuvimi. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskų sriuba

Moliuskus nuvarvinti. Svogūnus, česnaką, petražoles, bulves supjaustyti. Pomidorus nuplikyti ir supjaustyti. Aliejuje pakepti svogūnus, moliuskus, česnaką. Suberti petražolių lapelius, supilti moliuskų skystį, vyną ir troškinti 5 minutes. Įpilti 2 l vandens, sudėti bulves. Miltus ats..

Recepto vertinimas: 0

Pertrinta salierų sriuba

Mėsos sultinyje išvirti supjaustytas daržoves. Išvirus išgriebti ir pertirinti per sietelį. Miltus pakepinti riebaluose ir atskiesti trupučiu sultinio. Viską sumaišyti ir supilti į sriubą. Sriubą užbalinti su druska išplaktu tryniu su grietine. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 4

Pertrinta griežčių sriuba

Griežtį nulupti ir supjaustyti. Užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste ir supilti į verdančius griežčius. Išvirtus griežčius pertrinti. Tyrę atskiesti karštu vandeniu, pasūdyti ir uždaryti svieste pakepintais miltais. Sriubą už..

Recepto vertinimas: 3

Griežčių sriuba su bulvėmis

Griežtį, morką, salierą supjaustyti, sudėti į pasūdytą vandenį ir virti. Bulves supjaustyti ir sudėti į sriubą. Virti, kol daržovės suminkštės. Smulkiai supjaustytą svogūną kepti riebaluose, kol pagels, tada suberti miltus ir dar pakepti, kol miltai pagels. Gerai maišant, atskie..

Recepto vertinimas: 5

Pertrinta lapinių garbanotojų kopūstų sriuba

Kopūstus, morkas, petražolės šaknį, bulves supjaustyti. Visas daržoves sudėjus į verdantį sultinį, išvirti. Išgriebus pertrinti per sietelį, praskiesti sultiniu ir vėl supilti į sriubą. Svieste pakepintus miltus atskiesti sultiniu ir supilti į sriubą. Užvirinti. Užbalinti grieti..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų burokėlių sriuba su bulvėmis

Į verdantį, pasūdytą vandenį sudėti supjaustytas bulves ir virti, kol suminkštės. Raugintus burokėlius supjaustyti, sudėti į sriubą ir parūgštinti raugu. Supjaustytus lašinius ir svogūną pakepinti, įberti miltų, dar pakaitinti, atskiesti skysčiu ir supilti į sriubą, užbalinti..

Recepto vertinimas: 4

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu

Kopūstus supjaustyti ir virti 2 l vandens su šaukštu sviesto. Kai jie suminkštės, miltus pakepti svieste, atskiesti nuoviru, supilti į sriubą. Pasūdyti ir užvirti. Sriubą užbalinti grietine, išplakta su tryniais. Patiekiat įdėti tarkuoto sūrio ir petražolės lapelių. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų sriuba su kroketais

Agurkus nulupti ir supjaustyti. Užpilti truputį mėsos sultinio ir šutinti, kol suminkštės. Agurkų odelę ir sėklas sudėti į išsiskyrusias sultis, atskiesti vandeniu ir virti atskirai. Į užvirintą jautienos sultinį supilti odelių nuovirą ir sudėti iššutintus agurkus. Įberti drus..

Recepto vertinimas: 5

Sojos guliašas

Sojos kubelius užplikyti verdančiu vandeniu ir įdeti sultinio kubelį. Palaikyti 2 val. Įpilti daugiau vandens, nes išbrinkstant sojai, vandens ne kažin kiek ir lieka. Įdedu kubeliais supjaustyta morką, smulkiai supjaustytas slyvas, kukurūzus, įberiu druskos ir prieskonių. Šutinu 0,5-1..

Recepto vertinimas: 0

Kepta įdaryta višta

Vištą paruošti. Įdarui skirtus vištos skilvį, širdį, sparnus ir kaklą pusiau išvirti. Apvirtą mėsą, pakeptas svieste kepenėles ir žalią nuimtą nuo kaulų mėsą sumalti. Į išsuktą iki purumo sviestą sudėti maltos mėsos masę, piene mirkytą pyragą, kiaušinį ir viską gerai..

Recepto vertinimas: 3

Menkė su morkomis

Menkės file gabaliukus pasūdyti, pabarstyti pipirais. Morkas supjaustyti plonais griežinėliais. Imbierą smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su medumi, šaukštu citrinų sulčių, žiupsneliu maltų kalendrų. Morkas ir imbiero mišinį porą minučių patroškinti keptuvėje įkaitintame svies..

Recepto vertinimas: 0

Plekšnės apkepėlės

Iš vienos pusės citrinos išspausti sultis, o kitą supjaustyti. Filė supjautyti, sudėti į puodą, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir patroškinti. Svogūną supjaustyti ir pakepti aliejuje. Tada apibarstyti miltais ir dar pakepti. Atskiesti šaltu nuoviru, virt..

Recepto vertinimas: 2

Dilgėlių sriuba

Isvirti sultinį.Atskirai į verdantį vandenį sudėti nuplautas dilgėles, pavirinti 5 min, tada ispilti ant sietelio ir, kai nuvarvės, sumalti jas mėmale.Nuplautas rūgstynes sumalti kartu.Supjaustytas morkas, petražoles ir svogūnus paspirginti riebaluose. Į verdantį sultinį sudėti sumalt..

Recepto vertinimas: 0

Maltiniai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu pyragu. Jei mėsa liesa, pridedama pjaustytų lašinukų. Į mėsos masę įmušamas kiaušinis (baltymai išplakami atskirai), suberiami prieskoniai, pasūdoma ir labai gerai išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės da..

Recepto vertinimas: 5

Jaučio širdis padaže

Jaučių širdis gerai nuplauti ir pamirkyti šaltame vandenyje. Svieste pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Į juos sudėti išmirkytas širdis, įberti druskos, juodųjų ir saldžiųjų pipirų, įmesti lauro lapelį. Supilti sultinį, raudoną vyną ir virti apie 1,5 val. Ištraukus sup..

Recepto vertinimas: 0

Tuno apkepas

Ryžius biriai išvirti. Kukurūzus ir tuną nuvarvinti. Svogūną smulkiai sukapoti, atskirai supjaustyti jaunas galvutes su laiškais. Pomidorus supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto, suberti manus, truputį pakepinti ir atskiesti šaltu pienu. Sudėti svogū..

Recepto vertinimas: 5

Mechiko omletas

Šviežius grybus supjaustyti gabaliukais ir paskrudinti svieste. Vėliau į juos sudėti išvalytas, siauromis juostelėmis supjaustytas, svieste iškeptas paprikas. Nulupti pomidorų luobeles, išimti sėklas, pomidorus smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste ir sumaišyti su grybais ir paprika...

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su mėsa

Į pasūdytą vandenį lėtai berti kukurūzų miltus, įpilti aliejaus, išmaišyti, keletą minučių pavirti. Nuėmus nuo ugnies apdengti ir atšaldyti. Įmušti kiaušinį, atskiesti pienu taip, kad gautųsi blynų tešlos tirštumo masė. Iškepti 6-8 cm skersmens blynus. Virtą vištieną ir..

Recepto vertinimas: 2

Bulvių pyragėliai su mėsa (Jūratės)

Bulves išvirti su lupenomis. Virtas nulupti, sutrinti, atskiesti pienu, pasūdyti, įdėti truputį sviesto, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Pusę bulvių masės dėti į sviestu pateptas formeles. Ant viršaus dėti mėsos įdarą: maltą mirtą mėsą pakepinti keptuvėje su svogūnais,..

Recepto vertinimas: 0

Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uog..

Recepto vertinimas: 2

MEDKIRČIŲ SRIUBA

Zirniai ir pupos suberiami i sultini ir verdama, kol pupos ir zirniai bus minksti. Is maltos mesos, pridejus prieskoniu ir druskos, padaromi kukulaiciai, isverdami atskirai ir sudedami baigiancia virti sriuba. Jeigu sriuba per tirsta, galima atskiesti skysciu, kuriame vire mesos kukuliai. Gardinama ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: atskiesti