25 rezultatų ieškant "kauliukus"

Kepti kiaulių šonkauliukai

Kiaulių šonkaulius supjaustykite po 4 ar 5 kauliukus ir aptepkite paruoštu padažu (aliejumi, kapotais česnakais, kepsnių padažu, druska, maltomis paprikomis) ir marinuokite ne mažiau kaip 12 val. Marinuotus šonkaulius su padažu dėkite į kepimo indą, uždenkite ir troškinkite kepimo kr..

Recepto vertinimas: 3

Trešinių ir avižinių dribsnių apkepas

Avižinius dribsnius užpilti karštu pienu ir palikti išbrinkti. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. varškę sumaišyti su dribsniais, įberti vanilino. Paruošti uogas (žr. aukščiau, jei uogos šviežios - išimti kauliukus). baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi, viską kart..

Recepto vertinimas: 0

Manų kruopų apkepas su slyvomis

Pieną užvirinti, sudėti sviestą, įberti cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, supilti manų kruopas, pavirti maišant, kol sutirštės, nuimti nuo ugnies, sudėti ištrintą trynį ir įmaišyti išplaktus baltymus. Slyvas paruošti( išimti kauliukus, perpjauti pusiau. jei šaldytos- atitir..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos su mango padažu

1. Mango vaisius nulupame, išimame kauliukus. Vieną vaisių smulkiai supjaustome ir sutriname. Išspaustas apelsinų sultis supilame į mango tyrę, suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa vienalytė. Padažą perkošiame ir dedame į šaldytuvą. 2. Išgremžiame nektarino, persikų ir slyv..

Recepto vertinimas: 5

Badeno slyvų tortas

Trynius, cukrų, romą ir vanilinį cukrų išsukti iki baltų putų ir sukrėsti į iki standumo suplaktus baltymus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, džiūvėsėliais bei riešutais ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą [ 26cm skersmens formą] s..

Recepto vertinimas: 0

Nugarinė su imbiero ir slyvų padažu

Mėsą supjaustyti. Paruošti padažą: išimti kauliukus is slyvas supjaustyti. Česnaką sutrinti. Svogūną supjaustyti. Į puodelį sudėti slyvas, imbierą, česnaką, supilti soją, suberti cukrų, anyžius, druską, pipirus ir maišant virti 20 minučių. Veliau supilti actą ir dar pavirti ..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kiaulienos vyniotinis su slyvomis

Mėsą, išėmus šonkaulius, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti ir išimti kauliukus. Mėsos gabalą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 valandas 160-170C temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu. Po valandos įdėti geižin..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukų kepsneliai

Viščiukus nuvalyti, išdarinėti, išplauti ir nusausinti. Tada perpjauti į 4 dalis, išimti kaulus. Sparnelių ir šlaunelių kauliukus palikti. Mažus viščiukus pjauti į dvi dalis. Viščiukų kepenėles, skilvelius, inkstelius ir širdeles apvirti, sukapoti ir paspirginti svieste. Pridėti..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos salotos su vynuogėmis

Nuluptus obuolius ir salierą supjaustykite kubeliais. Nuo vistos slaunelės nulupkite odą ir isimkite kaulus, mėsą susmulkinkite. Vynuoges perpjaukite per pusę ir isimkite kauliukus. Medų istirpinkite ir supil..

Recepto vertinimas: 2

Vyšnios su juoda duona

1. Duoną susmulkiname ir sumalame. 2. Duonos trupinius sumaišome su puse kiekio medaus, likeriu ir cinamonu. 3. Vyšnias nuplauname, nuvarviname, apdžioviname, išimame kauliukus. Minkštimą sumaišome su cukrumi. 4. Grietinėlę išplakame su likusiu medumi. 5. Į desertines t..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sriuba

Trešnes nuplauname, nuvarviname ir išimame kauliukus. Į puodą įpilame 5 stiklines vandens, įdedame cinamono lazdelę, citrinos žievelę, užverdame, sumažiname ugnį ir paverdame 10 min. Po to suberiame paruoštas trešnes, truputį paverdame, išimame cinamono lazdelę ir citrinos žievel..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškos obuolių salotos

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius. Supjaustyti plonomies skiltelėmis ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Salierus išimti iš indelio, nuvarvinti. Šviežią salierą nulupti, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais ir 10 min. palaikyti pasūdytame vandenyje, kad nepatamsėt..

Recepto vertinimas: 0

Vaisių salotos (Ensalada de frutas)

Arbūzą, papają ir mangą nulupkite, pašalinkite sėklas bei kauliukus ir supjaustykite kaip ir ananasą kubeliais. Išspauskite žaliosios citrinos sultis ir jomis apšlakstykite vaisius. Pagardinkite šiek tiek druska ir keik daugiau uogine paprika. Sudėkite į stiklinį dubenį. Patiekite g..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies salotos (Ensalada de pesado)

Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, perplėškite į kelias dalis ir gražiai išdėliokite keturiose lėkštėse. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite į aštuonias dalis. Česnakų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Žuvį supjaustykite gabalėliais. Visus k..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su braškėmis ir vištiena

Vištieną nuplauname, nusausiname, supjaustome juostelėmis, pagardiname pipirais ir apkepiname svieste. Pasūdome, sumaišome, išimame ir sudedame į lėkštę ant popierinės servetėlės, kad ši sugertų riebalų perteklių. Uogas nuplauname, nuvalome. Kiekvieną uogą perpjauname per pusę...

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Gaivioji pagunda"

Išpjauname ananaso šerdį, o vaisių supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais, nupjauname žieveles. Ananasų žiedus sudedame į indą vieną šalia kito, apšlakstome likeriu, apibarstome 25 g cukraus. Laikome vėsiai 30 minučių. Iš vyšnių išimame kauliukus ir surišame į marlę..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Visų Šventųjų duona (Pan de muerto)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles ir 1 arb. š. cukraus. Įpilkite 50 ml šilto vandens ir sumaišykite. Uždengtą pastatykite šiltai 15-20 min. Išlydykite sviestą. Kai tik mielės iškils, sudėkite šiltą, bet nekarštą sviest..

Recepto vertinimas: 0

Slyvų pyragas su marcipanais

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir iš nedidelio kiekio šilto pieno bei šaukštelio cukraus padaryti įmaišalą. Dubenėlį uždengti ir apie 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Sviestą arba margariną ištirp..

Recepto vertinimas: 5

Vengrinių slyvų pyragas su saulėgrąžomis

Miltus persijoti į dubenėlį ir viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti drungną pieną, šiek tiek miltų ir paruošti įmaišalą. Pabarstyti cukrumi ir miltais. Uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje apie 10 min. Įmaišalo paviršiuje turi atsirasti įtrūkimų. Į du..

Recepto vertinimas: 0

Avokadų salotos su pomidorais ir putpelių kiaušiniais

Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Putpelių kiaušinius išvirti, atšaldyti, nulupti ir kiekvieną perpjauti pusiau. Avokadus nulupti, nušluostyti, perpjauti išilgai, išimti kauliukus ir nulupus supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į lėkštę ar salotinę. Padaž..

Recepto vertinimas: 0

TRADICINĖ VYŠNIŲ UOGIENĖ

Vysnias nuplauti ir isimti kauliukus. I cukru supilti citrinu sultis ir virti, nuolat surenkant putas, kol prades tirsteti sirupas. Tada sudedame tarkuota citrinos zievele ir vysnias. Verdame ant silpnos ugnies. Kai uzverda nukeliame nuo ugnies ir truputi atvesiname, paskui dar uzverdame du kartus. ..

Recepto vertinimas: 4

NEKTARINŲ UOGIENĖ

Nektarinus nuplauti, isimti kauliukus ir supjaustyti ketvirciais. Tada nektarinus dedame i orkaite ir kepame apie 40 min. ikaitintoje iki 130C. Paskui pertrinti per sieteli. Imbiero sakni apskutame, sutarkuojame. Imbiera labai trumpai pakepiname 2 saukstuose cukraus ir 2 saukstuose vandens. Imbiera ..

Recepto vertinimas: 2

Vyšnių sriuba su virtinukais

Is puses vysniu isimame kauliukus. Likusias vysnias ir kauliukus sumaigome, sumaisome su cukrumi, sudedame i verdanti vandeni, paverdame 10 min. Is miltu, kiausiniu, trupucio vandens ir druskos paruosiame tesla, ja iskociojame, isspaudziame rutuliukus. I virtinuku vidu dedame po vysnia, uzspaudziame..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų uogienė II

Is stambiu, gerai prinokusiu sedulu isimti kauliukus, sudeti i dviguba marlini maiseli ir blansiruoti verdanciame vandenyje, po to is karto imerkiant i salta. Kartoti 2-3 kartus, kol vaisiai neteks aitraus skonio. Taip paruostus sedulos vaisius supilti i karsta cukraus sirupa ir virti, kol isvirs. B..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų uogienė III

Paruosti cukraus sirupa ir virti, kol lasas nutekes nuo saltos lekstes krasto. Sedulas nuplauti, nusausinti, pasalinti kauliukus, uzpilti karstu sirupu ir palikti per nakti. Kita diena greitai uzvirti ir baigti virti ant silpnos ugnies, kol uogos pasidarys permatomos. Ispilstyti karsta i sausus inde..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kauliukus