11 rezultatų ieškant "kopustai"

Saldūs raudongūžiai kopūstai su kmynų sėklomis

Smulkiai sutarkuokite pusę mažo raudongūžio kopūsto. Puode ištirpinkite 30g. sviesto, įberkite šaukštelį kmynų sėklų, įpilkite šaukštą aromatinio acto ir šaukštelį lipnaus rudojo cukraus. Suberkite kopūstus ir maišydami pakepinkite 2-3 minutes arba tol, kol daržovės suminkš..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti žiediniai kopūstai

Žiedinio kopūsto žiedinėlius išskistykite. Juos apipilkite verdančiu marinatu ir taip palaikykite 3 min. Po to išgriebkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatą, kuriame kopūstai buvo mirkomi. Stiklainius sudėkite į 95 laipsnių vandens puodą ir ta..

Recepto vertinimas: 3

Žiediniai kopūstai žaliame padaže

Svogūnų laiškus, špinatus, petražoles, kalendrų ir dilgėlių lapelius nuplauname, nuvarviname, sumalame ir išsunkiame sultis. Grietinę pakaitiname su miltais, gerai išmaišome, užviriname Įpilame išspaustų sulčių, citrinų sulčių, įberiame cukraus, pasūdome ir išmaišome. Žie..

Recepto vertinimas: 0

Vyne troškinti kopūstai

Keptuvėje išlydykite 1 šaukštą taukų, suberkite cukrų ir kaitinkite , kol jis karamelizuosis ir švelniai parus, suberkite svogūno griežinėlius ir pakepinkite. Supilkite vyną ir sukrėskite smulkintus kopūstus. Paskaninkite prieskoniais, uždenkite ir troškinkite apie 10 min. ..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstai su pupelėmis

Bulves nuskusti, kopūstus susmulkinti. Iš vakaro pamirkytas pupeles virti, kai suminkštės - sudėti į bulves, įberti druskos ir toliau virti. Išvirusias bulves ir pupeles nusunkti, bet jų sultinio neišpilti. Bulves ir pupeles sugrūsti ir gerai išmaišyti su atskirai išvirtais kopūstai..

Recepto vertinimas: 0

Žiediniai kopūstai su sūriu

Žiedinį kopūstą supjaustyti šiek tiek didesniais nei kąsnio gabaliukais, tada suderti į indą, įdeti majonezą, druskos, pipirų, ir įdeti į orkaitę. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40min. Tada apibarstyti tarkuotu sūriu,luktelt kelias minutes, kol sūris išsilydys. ..

Recepto vertinimas: 0

Užkepti žiediniai kopūstai

Žiedinius kopūstus susmulkinti, apvirti sūditame vandenyje 5-7 min. Nukošti, išberti į kepimo indą. Pabarstyti prieskoniais pagal skonį, įdėti kelis nedidelius gabalėlius sviesto, užpilti grietinėle, kad semtų 1/3 kopūstų ir gausiai pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepti orkaitėje tol,..

Recepto vertinimas: 0

Raudonieji gūžiniai kopūstai daniškai

Kopūstą nuplauti ir sutarkuoti. Sviestą išlydyti ir į jį sudėti cukrų, druską, vandenį ir actą, gerai išmaišyti ir truputi pašildyti. Kai mišinys sušils sudėti kopūstą, išmaišyti ir ant silpnos ugnies užvirti. Į įkaitintą orkaitę įdėti indą su kopūstais ir troškinti ..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo. Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopū..

Recepto vertinimas: 2

Raugintų kopūstų troškinys

Džiovintus grybus isbrinkinti mažame kiekyje vandens. Kiaulės ausis, kojas, uodegas gerai nuplauti, supjaustyti nedideliais gabalais ir virti sipna liepsna apie 1,5 valandos nedideliame kiekyje vandens pageidautina be druskos (paprastai kopūstai būna sūrūs). Įdėti lauro lapų, kvapni..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: kopustai