25 rezultatų ieškant "lapais"

Daržovių balandėliai

Bulves ir morkas stambiai sutarkuoti, susmulkinti svogūną ir salierą. Ryžius apvirti, užpilti šaltu vandeniu ir nusunkti. Viską sudėti į indą su pašildytu aliejumi ir truputį pakepinti. Kopūsto lapus nuplikyti verdančiu .Paruoštą daržovių masę dėkite ant kopūstlapių ir darykit..

Recepto vertinimas: 0

Maltos vištienos kepsniai

Vištą nuvalykite nuo kaulų ir tris kartus permalkite. Į masę įberkite prieskonių iš maišant supilkite grietinėlę. Iš masės suformuokite kūgelius, sudėkite juo į įkaitintą keptuvą, uždenkite ir patroškinkite orkaitėje. Lėkštę išklokite salotų lapais, pašlakstykite actu ir..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis majoneze

Lėkštę išklokite salotų lapais, ant viršaus dėkite 50 g daržovių, užpilkite majonezu, ant jų sudėkite virtą, supjaustytą žuvį. Ant viršaus uždėkite dar šiek tiek majonezo, perbraukite dantytu peiliu. Aplink sudėkite likusias daržoves, papuoškite žalumynais. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Pietų amerikos kiaukutinių vežiagyvių salotos

Vanilinis cukrus bei cukrus suberiamas į maždaug ¼ vaisių sulčių ir kaitinamas, kol ištirps. Puodas nuimamas nuo ugnies, supilamos likusios sultys. Padažas pagardinamas šviežiai sujaustytu čili pipiru, druska ir pipirais. Salotinė išklojama cikorijos lapais, ant jų sudedamos krevetės..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis su citrina

Žuvį nuvalyti, perpjauti pusiau. Išplakti kiaušinio baltymus. Paruoštą kepti žuvį pavolioti miltuose, po to kiaušinio baltyme ir kepti aliejuje 10 minučių. Ant iškeptos žuvies užpilti šilto padažo, viršų papuošti citrinos žievelėmis, pjaustytais česnako lapais. Padažas: Į..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša su pikantišku padažu

Morkas ir cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis. Nupjovus duonos plutelę, apkepinkite riekeles ir kiekvieną perpjaukite skersai. Išėmus kaulus, žuvį supjaustykite į 4 - 6 dalis. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, sudėkite citriną, sultinio kubelį. Virkite 5 minutes. Įdėju..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių, granatų ir ožkų pieno sūrio salotos

Sumaišykite burokėlius su smulkintais salotų lapais. Į lėkštę įpjaustyk ožkų pieno sūrio, uždėk ant jo salotas, apibarstyk granato sėklomis ir pagardinimui užpilk granatų sulčių ..

Recepto vertinimas: 0

Rauginti kopūstai

Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai. Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės. Rauginimui netinka sušalusios, kenkėjų pažeistos gūžės todėl, kad tokie kopūstai n..

Recepto vertinimas: 0

Lapienė

Burokėlių kotai su lapais supjaustomi nedideliais gabalėliais, įdedama duonos plutelė, apiplikoma ir parauginama 2—3 dienas. Iš mėsos ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Kai mėsa suminkštėja, sudedamos nedideliais gabalėliais supjaustytos bulvės, po keleto minučių —..

Recepto vertinimas: 0

Kalcioni su vištienos kepenėlėmis

Puode įkaitinkite sviestą ir greitai jame apkepkite vištienos kepenėles. Kepinkite taip, kad kepenėlės iš išorės apskrustų, tačiau iš vidaus būtų dar rausvos. Kiaurasamčiu išimkite kepenėles iš puodo, sudėkite į atskirą indą ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą sudėk..

Recepto vertinimas: 4

Venecijos salotos su vištiena

Apelsinų sultis kartu su razinomis pakaitinkite nedideliame puode kol užvirs. Nuimkite puodą nuo ugnies ir palikite 20 min. nusistovėti. Tuomet nupilkite apelsinų sultis ir išimkite razinas. Į nedidelį puodą ar keptuvę (be aliejaus) sudėkite kedro riešutus ir pakepinkite juos ant vidut..

Recepto vertinimas: 0

Česnakais įdaryti kiaušiniai

Kiaušinius kietai išvirti. Nulupti, perpjauti per pusę ir išimti trynius. Keletą minučių atskirai pavirti česnako skilteles, kad šios suminkštėtų. Tuomet česnaką sutrinti, sumaišyti su aliejumi, tryniais, druska ir pipirais. Įdaryti baltymus gauta mase, o iš viršaus papuošti an..

Recepto vertinimas: 0

Aštrus aptepas sumuštiniams

1. Kietai virtus kiaušinius supjaustyti griežinėliais. Kelis jų palikti papuošimui, o likusius susmulkinti ir sutrinti su garstyčiomis. Suberti susmulkintus česnakus, agurkėlius, paskaninti druska, pipirais ir viską gerai sumaišyti su varške. 2. Ant dviejų riekių užtepti paruoš..

Recepto vertinimas: 4

Kepta sardinių filė

Keturis folijos lakštus sutepkite aliejumi. Į kiekvieną jų padėkite porciją sardinių (odele žemyn). Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Dubenyje sumaišykite pomidorus, ankštinius pipirus, kaparėlius, pomidorų padažą, česnaką, citrinos sultis, druską bei juoduosius ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su braškėmis ir vištiena

Vištieną nuplauname, nusausiname, supjaustome juostelėmis, pagardiname pipirais ir apkepiname svieste. Pasūdome, sumaišome, išimame ir sudedame į lėkštę ant popierinės servetėlės, kad ši sugertų riebalų perteklių. Uogas nuplauname, nuvalome. Kiekvieną uogą perpjauname per pusę...

Recepto vertinimas: 0

Raudonosios enchilados (Enchilados rojas)

Aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad jos nepridegtų. Po to pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir aitriąsias paprikas užpilkite šiltu vandeniu. Palikite pastovėti 20-30 min. Keptuvę išvalykite ir joje apkepinkite pomidorus, išimkite ir nulupkite odelę. ..

Recepto vertinimas: 3

Jogurto ir grietinėlės tortas su avietėmis ir gervuogėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo mi..

Recepto vertinimas: 0

Gaivios kiaušinių salotos

I dubeni suberiame sukapotus kiausinius, sutarkuota kaliarope, ketvirciais supjaustytas alyvas, saulegrazas, kubeliais supjaustyta agurka. Viska sumaisome su majonezu ir grietine, paskanine druska. Patiekiame salotu lapais isklotoje salotineje. Papuosiame saulegrazomis ir alyvu puselemis. (Kvieciu ..

Recepto vertinimas: 5

ŽUVIES LAZDELĖS SU KIAUŠINIU

Kiausini isverdame, kad butu minkstas trynys. Zuvi supjaustome 2,5 cm ilgio lazdelemis. Pabarstome prieskoniais, pamarinuojame. Tada pamirkome kiausinio plakinyje, pavoliojame sezamo seklose. Kepame ikaitintame aliejuje, kol graziai apskrus. Tiekiame su virtu kiausiniu ir salotu lapais...

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS SALOTOS

Vistienos file supjaustome plonomis 2,5 cm ilgio juostelemis, pabarstome prieskoniais ir iskepame. Kepame 1 min is vienos puses ir puse minutes - is kitos. Vistiena isimame, sudedame stambiai supjaustytus svogunus ir iskepame. Kai suminksteja, sudedame per puse perpjautus pomidorus ir apkepame. Iber..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Pabandykite i atskirus stiklainius prideti ivairiu prieskoniu. Pavyzdziui, i viena stiklaini galite imesti aitriosios paprikos, i kita - estragono, i trecia iberkite baziliku. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus uzpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandeni nupilame, nupj..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų agurkų sriuba su kazlėkais

I 2 l verdancio, mazai pasudyto vandens sudedame nuvalytus kazlekus. Jiems apvirus sudedame kubeliais supjaustyta svoguna, susmulkinta kopusta ir sutarkuota morka. Suberiame kubeliais supjaustytas bulves. Baigiant virti sudedame supjaustytus agurkus. Sriuba galime paskaninti lauru lapais...

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių salotos su riešutų padažu

Smulkiai supjaustome kriauses. Fermentini suri supjaustome kubeliais. Kriauses, suri ir riesutus sudedame i uzkandines lekstutes. Padazui sumalame riesutus ir sumaisome su majonezu, grietine, salieru lapais bei druska. Padaza dedame ant salotu. Jo virsu galime papuosti susmulkintaissalieru lapais...

Recepto vertinimas: 0

Apkepta jautiena su sūriu

Jautiena isverdame su morkomis, petrazolemis, 1 svogunu, lauru lapais ir pipiru zirneliais. Padazui miltus pakepame su sviestu, ipilame sultinio, grietines ir uzverdame. Tuomet nukeliame nuo ugnies, ipilame 3-ju tryniu plakini ir iberiame pipiru. I kepti skirta inda sudedame griezineliais supjaustyt..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su riešutų ''patalėliais''

Vistiena sumaisome su razinomis, grietinele, tryniu ir kiausinio plakiniu, dziuveseliais ir paskaniname prieskoniais. Aliejumi pateptoje skardoje formuojame pailga kepsni, aptepame aliejumi, ipilame 1 stikline pasudyto vandens ir kepame 45 min. 220 C temperaturos orkaiteje. ''Pataleliams'' suplakame..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lapais