25 rezultatų ieškant "lapelius"

Marinuotos strimėlės

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Žuvis nuplauti, nusausinti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Pavolioti miltuose ir kepti, kol apskrus. Raudonėlius nuplauti ir nusausinti. Nuskabyti lapelius. Paprikas perpjauti išilgai, išvalyti sėklas, nuplauti ir supjaustyti žiedais. Svogūnus ir česnaką sup..

Recepto vertinimas: 3

Naminė agurkų sriuba

Į išvirtą sultinį sudėkite juostelėmis pjaustytus kopūstus ir virkite 10 - 15 minučių, paskui sudėkite juostelėmis pjaustytas pakepintas prieskonines daržoves, šiaudeliais pjaustytas bulves ir virkite 10 - 15 minučių. Paskui dėkite rombais supjaustytus sultinyje šutintus agurkus, p..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė

Į puodą įpilti litrą ar pusantro litro vandens . I puodą sudėti išvalytą žuvį ir virti ant mažos ugnies . Užvirus sudėti svogūną , lauro lapelius , pipirus , virti apie vieną valandą . Nusunkti sultinį . Sultinį toliau virti . Į j..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto kakleliai su pistacijomis

Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Kepenėles supjaustyti ir kartu su krūtinėle sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, supilti gietinę, suberti petražolių lapelius, išgliaudyti ir smulkiai sukapoti pistacijas. Pasūdyti, įberti pipirų. Kakliukus nulupti ir supjaustyti išilgai. Odeles dė..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje kepti lašišos kepsneliai

Nuplaukite čiobrelius ir nuskabykite lapelius. Negilioje lėkštėje sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelių lapelius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį. Lašišos gabalėlius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle. Sudėki..

Recepto vertinimas: 0

Paukštienos šaltiena su obuoliais

Antį išdarinėti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į šaltą vandenį,užvirinti ir virti ant lengvos ugnies, nugraibstant putas. Kepenėlių nevirti, o iškepti ir patieki atskirai. Prieš baigiant virti, sudėti morkas, svogūną, pipirus, lauro lapelius, kmynus. Išvirus sultinį perkošti. M..

Recepto vertinimas: 2

Dilgėlių lapelių desertas

Dilgėlių lapelius patriname tarp delnų, kad neliktų deginančių plaukelių. Apelsiną ir obuolį nulupame, supjaustome kubeliais. į desertui skirtą indą dedame supjaustytus obuolius ir apelsiną, dilgėlių lapelius, susmulkintus graikinius riešutus, medų, sumaišytą su citrinų sultimi..

Recepto vertinimas: 0

Mėtinis kokteilis

Į virintą vandenį įdėti mėtų lapelius ir užšaldyti. Gautą ledo gabaliuką įdėti į taurę ir įpilti sumaišytus komponentus. Abrikosus suverti ant šiaudelio ir įdėti į taurę. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiškos salotos

Salotas sudraskyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje be riebalų apkepinti šoninę ir padėti į šalį, kad atšaltų. Į riebalus, likusius apkepus šoninę, įdėti sviesto, pakaitinti ir jame apkepinti kubeliais supjaustytą baltą duoną. Leisti atšalti. Petražolių lapelius nuskinti nuo..

Recepto vertinimas: 0

Lęšių salotos

Lęšius pamerkti nakčiai. Kitą dieną virti kartu su daržovėmis apie 30-45 minutes. Nukošti. Bulves išvirti neluptas. Po to nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti riekutėmis, pakepinti. Nuplauti ir supjaustyti šakniavaisius. Nulupti ir kuo smulkiau supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

Raudonųjų pupelių salotos

Pupeles iš skardinių sudėti į sietelį, nuplauti, nuvarvinti vandenį. Nulupti svogūną ir kaip galima smulkiau supjaustyti. Žalumynus taip pat susmulkinti ir viską sudėti į dubenį. Paruošti padažą iš citrinos sulčių, Balzamiko acto, augalinio aliejaus, druskos ir pipirų. Nuplauti..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su pomidorų pagardais

Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (ku..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su pomidorais ir šviežiu baziliku (foto)

Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3-4 min. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Pakepinkite, kol pomidorai išsileis ir masė šiek tiek sutirštės (apie 20 min.). Ant vidutinės ugnies did..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su viščiukų sparneliais

Ant vidutinės ugnies prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite pusę laiškinių svogūnėlių, šalavijo lapelius, viščiukų sparnelius ir apibarstykite druska. Kepinkite 3-4 min. Uždenkite ir dar 15 min. kepkite ant žemos ugnies. Įpilkite 90 ml vyno. Uždenkite ir kepkite..

Recepto vertinimas: 0

Spalvingos daržo salotos

Nuskabykite apvytusius lapinės cikorijos lapus. Nupjaukite kerpę. Išskirkite lapus, nuplaukite ir nusausinkite. Cikorijų galvutėms išpjaustykite šerdis, o lapelius supjaustykite. Nupjaukyte garbanotosioms salotoms kerpę, nuskabykite lapus ir išskirstykite. Pirštais nuskabykite sulten..

Recepto vertinimas: 0

Tacos su krevetėmis (Tacos de camarones)

Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną smulkiai sukapokite, o česnako skiltelę sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, išimkite sėklas, pašalinkite sieneles ir sukapokite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir sukapokite. Kalendras nuplaukite, nusaus..

Recepto vertinimas: 0

Avokado salotos su kumpiu

Daržovių skustuku nulupkite pusę vieno greipfruto žievės. Supjaustykite ją plonais šiaudeliais; 2 minutes pavirinkite ant mažos ugnies. Nulupkite likusią žievę. Laikydami greipfrutą virš dubens, peiliu išpjaustykite skilteles, atskirdami jas nuo plėvelių. Skilteles sudėkite į dub..

Recepto vertinimas: 0

Avokadų padažas 2 (Guacamole 2)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai sukapokite. Svogūną bei česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Šviežią raudonąją vidutinio aitrumo papriką įpjaukite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kalendras nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite nuo st..

Recepto vertinimas: 0

Kalendrų užpilas salotoms (Cilantro-vinagre)

Česnako skiltelę nulupkite ir sutrėkškite. Žoleles nuplaukite nusausinkite, lapelius nuskabykite nuo stiebelių ir sukapokite. Actą gerai sumaišykite su druska, pipirais, cukrumi ir česnaku. Suberkite žoleles ir užpilkite kukurūzu aliejumi. Viską gerai sumaišykite ir užpilkite ant J..

Recepto vertinimas: 0

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti stambiai supjaustytas česnako skilteles, baziliko lapelius, smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Viską truputį pakaitinti. Tada sudėti konservuotus pomidorus su sultimis ir kaitinti apie 10 min. Kartkartėmis vis įpilti po šaukštą jau..

Recepto vertinimas: 2

Trinta morkų ir apelsinų sriuba (Raimondos)

Svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Į sultinį įdedame aitriąją papriką, lauro lapelius, supjaustytas morkas ir pakepintus svogūnus. Verdame apie 25 min. Vieną apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis, iš likusių apelsinų išspaudžiame sultis. Iš sriubos išimame lauro lapelius, ..

Recepto vertinimas: 3

Sojų padažas košėms ir makaronams

Soju granules, uzpyle soju prieskoniais paskanintu nuoviru, isbrinkiname. Miltus pakepiname su aliejumi arba sviestu, praskiedziame vandeniu, gerai ismaisome, kad nebutu miltu gumuliuku, sudedame nusunktas soju granules ir verdame 20 min. Tuomet supilame grietinele arba piena, paskaniname pipirais, ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti kopūstai su burokais

Vandeni uzvirti su cukrumi, druska. Ipilti 2 v.s. acto esencijos. I kibira deti cesnako, burokus (supjaustytus griezineliais), lauro lapelius, kopustus (supjaustytus i keturias dalis). Paskui vel cesnaka, burokus, lauro lapelius, kopustus ir taip toliau sluoksniuoti. Taip marinuoti penkias dienas. ..

Recepto vertinimas: 2

Vištiena su šalavijais.

Krutineles nuplauti ir pabarstyti pipirais. Ant virsaus deti po keturis salaviju lapelius ir apsukti kumpio riekele. Ikaitintame svieste krutineles apkepti is abieju pusiu apie 15 min. Isimti ir palikti siltai. I keptuve supilti grietinele ir ikaitinti, sudeti likusius salaviju lapelius, supilti kon..

Recepto vertinimas: 0

Dviejų rūšių tešlų tortas

• Iš trapiai tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 1 vai. palaikome šaltai. Tuomet iškočiojame du 5 mm storio lakštus. Iš likusios juos apipjaunant tešlos suformuojame 6 gėlytes, likusią tešlą paliekame trupiniams. Kepame 170° C temperatūros orkaitėje.•Iš pagerintai teš..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lapelius