25 rezultatų ieškant "lapelius"

Marinuotos strimėlės

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Žuvis nuplauti, nusausinti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Pavolioti miltuose ir kepti, kol apskrus. Raudonėlius nuplauti ir nusausinti. Nuskabyti lapelius. Paprikas perpjauti išilgai, išvalyti sėklas, nuplauti ir supjaustyti žiedais. Svogūnus ir česnaką sup..

Recepto vertinimas: 3

Baravykai drebučiuose

Grybus sudėti į dubenėlį. Supjaustytas morkas bei kiaušinius sudėti ant grybų. Grybų sultinyje ištirpinti želatiną, sudėti druską ir lauro lapelius. Viską užvirinti ir supilti ant grybų. Atšaldyti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Naminė agurkų sriuba

Į išvirtą sultinį sudėkite juostelėmis pjaustytus kopūstus ir virkite 10 - 15 minučių, paskui sudėkite juostelėmis pjaustytas pakepintas prieskonines daržoves, šiaudeliais pjaustytas bulves ir virkite 10 - 15 minučių. Paskui dėkite rombais supjaustytus sultinyje šutintus agurkus, p..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto kakleliai su pistacijomis

Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Kepenėles supjaustyti ir kartu su krūtinėle sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, supilti gietinę, suberti petražolių lapelius, išgliaudyti ir smulkiai sukapoti pistacijas. Pasūdyti, įberti pipirų. Kakliukus nulupti ir supjaustyti išilgai. Odeles dė..

Recepto vertinimas: 0

Triušienos sultinys su anyžiniais mėsos kukuliukais

Triušį išdaryti, atskirti mėsą nuo šlaunų ir ją palikti kukuliams. Šakniavaisius įdėti į 3 l vandens, kartu su likusia triušiena ir prieskoniais. Virti 1 valandą. Paruošti kukulius: mėsą sumalti, įmušti kiaušinį, supilti grietinę, likerį, suberti petražolių lapelius, pasūd..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje kepti lašišos kepsneliai

Nuplaukite čiobrelius ir nuskabykite lapelius. Negilioje lėkštėje sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelių lapelius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį. Lašišos gabalėlius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle. Sudėki..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių lapelių desertas

Dilgėlių lapelius patriname tarp delnų, kad neliktų deginančių plaukelių. Apelsiną ir obuolį nulupame, supjaustome kubeliais. į desertui skirtą indą dedame supjaustytus obuolius ir apelsiną, dilgėlių lapelius, susmulkintus graikinius riešutus, medų, sumaišytą su citrinų sultimi..

Recepto vertinimas: 0

Žiediniai kopūstai žaliame padaže

Svogūnų laiškus, špinatus, petražoles, kalendrų ir dilgėlių lapelius nuplauname, nuvarviname, sumalame ir išsunkiame sultis. Grietinę pakaitiname su miltais, gerai išmaišome, užviriname Įpilame išspaustų sulčių, citrinų sulčių, įberiame cukraus, pasūdome ir išmaišome. Žie..

Recepto vertinimas: 0

Mėtinis kokteilis

Į virintą vandenį įdėti mėtų lapelius ir užšaldyti. Gautą ledo gabaliuką įdėti į taurę ir įpilti sumaišytus komponentus. Abrikosus suverti ant šiaudelio ir įdėti į taurę. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Kukurūzų sriuba - piurė

Bulves, morkas ir svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Kukurūzus sudėti į kiaurasamtį. Įkaitinti keptuvėje alyvų aliejų ir jame pakepti morkas, bulves, svogūną, ir 2/3 kukurūzų. Įpilti daržovių sultinio, uždengti ir troškinti 30 minučių. Po to masę išmaišyti, pertrinti ..

Recepto vertinimas: 2

Lęšių salotos

Lęšius pamerkti nakčiai. Kitą dieną virti kartu su daržovėmis apie 30-45 minutes. Nukošti. Bulves išvirti neluptas. Po to nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir supjaustyti riekutėmis, pakepinti. Nuplauti ir supjaustyti šakniavaisius. Nulupti ir kuo smulkiau supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su pomidorų pagardais

Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (ku..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos suktinukai

Mėsą supjaustyti ir padaužyti, įtrinti krienais, garstyčiomis ir pabarstyti juodaisiais pipirais bei druska. Svogūną susmulkinti ir pakepinti riebaluose. Agurkus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su svogūnais ir tarkuotais džiūvėsėliais. Suvynioti į mėsą, surišti siūlu ar susegti ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su pomidorais ir šviežiu baziliku (foto)

Ant vidutinės ugnies dideliame prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite 3-4 min. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Pakepinkite, kol pomidorai išsileis ir masė šiek tiek sutirštės (apie 20 min.). Ant vidutinės ugnies did..

Recepto vertinimas: 0

Spalvingos daržo salotos

Nuskabykite apvytusius lapinės cikorijos lapus. Nupjaukite kerpę. Išskirkite lapus, nuplaukite ir nusausinkite. Cikorijų galvutėms išpjaustykite šerdis, o lapelius supjaustykite. Nupjaukyte garbanotosioms salotoms kerpę, nuskabykite lapus ir išskirstykite. Pirštais nuskabykite sulten..

Recepto vertinimas: 0

Tacos su krevetėmis (Tacos de camarones)

Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną smulkiai sukapokite, o česnako skiltelę sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, išimkite sėklas, pašalinkite sieneles ir sukapokite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir sukapokite. Kalendras nuplaukite, nusaus..

Recepto vertinimas: 0

Avokado salotos su kumpiu

Daržovių skustuku nulupkite pusę vieno greipfruto žievės. Supjaustykite ją plonais šiaudeliais; 2 minutes pavirinkite ant mažos ugnies. Nulupkite likusią žievę. Laikydami greipfrutą virš dubens, peiliu išpjaustykite skilteles, atskirdami jas nuo plėvelių. Skilteles sudėkite į dub..

Recepto vertinimas: 0

Cezario salotos

Nupjaukite salotoms kerpę, lapelius smulkiai suplėšykite. Nulupkite 3 česnako skilteles ir smulkiai sukapokite. Nusunkite ančiuvių file, sudėkite į didelį dubenį salotoms ir susmulkinkite šakute. Įdėkite česnako, garstyčių, ir pipirų. Užpilkite citrinos sultimis ir viską išmai..

Recepto vertinimas: 0

Vėgėlių salotos su greipfrutais

3 greipfrutus nulupkite, peiliuku nuimkite plėveles, išskaidykite skiltelėmis. (Visa tai darykite laikant greipfrutus virš salotinės, kad į ją subėgtų išsiskiriančios sultys.) Paskutinį greipfrutą išspauskite, sultis supilkite į salotinę. Vėgėles nulupkite, supjaustykite plonais ..

Recepto vertinimas: 0

Trinta morkų ir apelsinų sriuba (Raimondos)

Svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Į sultinį įdedame aitriąją papriką, lauro lapelius, supjaustytas morkas ir pakepintus svogūnus. Verdame apie 25 min. Vieną apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis, iš likusių apelsinų išspaudžiame sultis. Iš sriubos išimame lauro lapelius, ..

Recepto vertinimas: 3

Pica su sojų granulėmis

Soju granules isbrinkiname picos prieskoniais paskanintame mesos sultinyje. Mesosfarsa sumaisome su smulkiais gabaliukais supjaustytu svogunu, sudedame nusunktassoju granules, pasudome, suberiame smulkiai supjaustytus petrazoliu lapelius irismaisome. Ant aliejumi pateptos skardos dedame iskociota te..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti kopūstai su burokais

Vandeni uzvirti su cukrumi, druska. Ipilti 2 v.s. acto esencijos. I kibira deti cesnako, burokus (supjaustytus griezineliais), lauro lapelius, kopustus (supjaustytus i keturias dalis). Paskui vel cesnaka, burokus, lauro lapelius, kopustus ir taip toliau sluoksniuoti. Taip marinuoti penkias dienas. ..

Recepto vertinimas: 2

Vištiena su šalavijais.

Krutineles nuplauti ir pabarstyti pipirais. Ant virsaus deti po keturis salaviju lapelius ir apsukti kumpio riekele. Ikaitintame svieste krutineles apkepti is abieju pusiu apie 15 min. Isimti ir palikti siltai. I keptuve supilti grietinele ir ikaitinti, sudeti likusius salaviju lapelius, supilti kon..

Recepto vertinimas: 0

Konservuotos rūgštynės

Anksti pavasarį rūgštynių lapelius nuskiname, nuplauname ir supjaustome. Į verdantį vandenį sudedame rūgštynes, druską ir 2-3 min. paverdame. Karštas rūgštynes supilame į paruoštus užsukamus stiklainius. Juos apverčiame. Kai atvėsta, sustatome vėsioje patalpoje.Išganingos pavasar..

Recepto vertinimas: 3

Dviejų rūšių tešlų tortas

• Iš trapiai tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 1 vai. palaikome šaltai. Tuomet iškočiojame du 5 mm storio lakštus. Iš likusios juos apipjaunant tešlos suformuojame 6 gėlytes, likusią tešlą paliekame trupiniams. Kepame 170° C temperatūros orkaitėje.•Iš pagerintai teš..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lapelius