25 rezultatų ieškant "lapelius"

Karpis su bulvėmis

Žuvį nuplauti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną nuplikyti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Su petražolių stiebeliais sudėti į žuvies vidų. Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Česnaką nulupti ir sukapoti. Nuo petražolių nuskinti lapelius ir sukapo..

Recepto vertinimas: 0

Upėtakis su česnakais

Žuvies gabaliukus nuplauti, nusausinti. Citriną nuplikyti, nusausinti ir nutarkuoti maždaug du šaukštelius žievelių. Iš pusės citrinos išspausti sultis ir jomis apšlakstyti žuvį. Žalumynus nuplauti ir sukapoti. Česnakus nulupti ir išspausti. Citrinos žieveles, žalumynus, česnakus..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos strimėlės

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Žuvis nuplauti, nusausinti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Pavolioti miltuose ir kepti, kol apskrus. Raudonėlius nuplauti ir nusausinti. Nuskabyti lapelius. Paprikas perpjauti išilgai, išvalyti sėklas, nuplauti ir supjaustyti žiedais. Svogūnus ir česnaką sup..

Recepto vertinimas: 3

Grybų padažas

Šviežius grybus kartu su kapotais svogūnais apkepinti svieste arba riebaluose. Džiovintus grybus iš pradžių išmirkyti,paskui rupiai supjaustyti. Ankštinius pipirus sudėti į verdantį padažą, supjaustytus petražolių lapelius - į jau išvirusį. Grietinės dėti daugiau, nei į svogū..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskų sriuba

Moliuskus nuvarvinti. Svogūnus, česnaką, petražoles, bulves supjaustyti. Pomidorus nuplikyti ir supjaustyti. Aliejuje pakepti svogūnus, moliuskus, česnaką. Suberti petražolių lapelius, supilti moliuskų skystį, vyną ir troškinti 5 minutes. Įpilti 2 l vandens, sudėti bulves. Miltus ats..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto kakleliai su pistacijomis

Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Kepenėles supjaustyti ir kartu su krūtinėle sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, supilti gietinę, suberti petražolių lapelius, išgliaudyti ir smulkiai sukapoti pistacijas. Pasūdyti, įberti pipirų. Kakliukus nulupti ir supjaustyti išilgai. Odeles dė..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje kepti lašišos kepsneliai

Nuplaukite čiobrelius ir nuskabykite lapelius. Negilioje lėkštėje sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelių lapelius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį. Lašišos gabalėlius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle. Sudėki..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sultinys

Is įvairių grybų isvirkite sultinį, pries tai juos gerai nuplovę ir keletą val. pamirkykę litre salto vandens. Virkite 30-45 min. ant mažos ugnies. Turi likti 800ml nuoviro. Nuplaukite džiovintus baravykus, užpilkite ant jų cheresą ir palikite pastovėti 2 val. Tada įpilkite 150g grybų..

Recepto vertinimas: 5

Daržovių sriuba su veršiena

Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabaliukais. Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite aliejų ir pačirskinkite mėsą su svogūnais. Užpilkite sultiniu ir virkite uždengus ant silpnos ugnies. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Petražolių lapelius smulkiai supja..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių lapelių desertas

Dilgėlių lapelius patriname tarp delnų, kad neliktų deginančių plaukelių. Apelsiną ir obuolį nulupame, supjaustome kubeliais. į desertui skirtą indą dedame supjaustytus obuolius ir apelsiną, dilgėlių lapelius, susmulkintus graikinius riešutus, medų, sumaišytą su citrinų sultimi..

Recepto vertinimas: 0

Elnienos šašlykai

Paruošiame marinatą. Vyno actą praskiedžiame tokiu pat kiekiu virinto šalto vandens. Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, su druska sugrūstą česnaką, suberiame cukrų, stambiai sugrūstus pipirus ir mažais gabalėliais sulaužytus laurų lapelius. Elnienos filė supjaustome 30 -..

Recepto vertinimas: 3

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Šlaunelės su vyno padažu

Vištienos šlauneles pabarstykite druska ir pipirais. Morkas supjaustykite. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite "ratukais". Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite ne itin plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Aliejų pakaitinkite su sviestu. Višt..

Recepto vertinimas: 0

Kumpis, keptas su persikais

Virtuviniame kombaine išsukame 400 g persikų su sirupu, cukraus sirupą, garstyčias, cukrų, sojų padažą ir pusę kiekio sidro. Kumpį dedame į kepimo formą. Ant jo užpilame persikų mišinį, įdedame laurų lapelius. Kepame kumpį 190 laipsnių C karštumo orkaitėje 1 val. 20 minu..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su pomidorų pagardais

Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (ku..

Recepto vertinimas: 0

Spalvingos daržo salotos

Nuskabykite apvytusius lapinės cikorijos lapus. Nupjaukite kerpę. Išskirkite lapus, nuplaukite ir nusausinkite. Cikorijų galvutėms išpjaustykite šerdis, o lapelius supjaustykite. Nupjaukyte garbanotosioms salotoms kerpę, nuskabykite lapus ir išskirstykite. Pirštais nuskabykite sulten..

Recepto vertinimas: 0

Tacos su mėsos faršu (Tacos de carne molida)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite nuo stiebelių ir sukapokite. Taip pat sukapokite kaparėlius ir alyvuoges. Riebalus įkaitinkite pla..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies salotos (Ensalada de pesado)

Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, perplėškite į kelias dalis ir gražiai išdėliokite keturiose lėkštėse. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite į aštuonias dalis. Česnakų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Žuvį supjaustykite gabalėliais. Visus k..

Recepto vertinimas: 0

Tacos su krevetėmis (Tacos de camarones)

Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną smulkiai sukapokite, o česnako skiltelę sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, išimkite sėklas, pašalinkite sieneles ir sukapokite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir sukapokite. Kalendras nuplaukite, nusaus..

Recepto vertinimas: 0

Avokado salotos su kumpiu

Daržovių skustuku nulupkite pusę vieno greipfruto žievės. Supjaustykite ją plonais šiaudeliais; 2 minutes pavirinkite ant mažos ugnies. Nulupkite likusią žievę. Laikydami greipfrutą virš dubens, peiliu išpjaustykite skilteles, atskirdami jas nuo plėvelių. Skilteles sudėkite į dub..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ..

Recepto vertinimas: 0

Trinta morkų ir apelsinų sriuba (Raimondos)

Svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Į sultinį įdedame aitriąją papriką, lauro lapelius, supjaustytas morkas ir pakepintus svogūnus. Verdame apie 25 min. Vieną apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis, iš likusių apelsinų išspaudžiame sultis. Iš sriubos išimame lauro lapelius, ..

Recepto vertinimas: 3

VIŠTA SU RIEŠUTAIS

Sviesta, medu, imbiera, kmynus, metu lapelius, druska ir pipirus issukame iki vientisos mases. Paruosta vista itrinama siuo misiniu. Paliekama pastoveti 30-40 min. Tada perpjaunama isilgai per puse, dedama i riebalais istepta skarda, pridengiama folija ir kepama orkaiteje. Pries baigiant kepti vista..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti kopūstai su burokais

Vandeni uzvirti su cukrumi, druska. Ipilti 2 v.s. acto esencijos. I kibira deti cesnako, burokus (supjaustytus griezineliais), lauro lapelius, kopustus (supjaustytus i keturias dalis). Paskui vel cesnaka, burokus, lauro lapelius, kopustus ir taip toliau sluoksniuoti. Taip marinuoti penkias dienas. ..

Recepto vertinimas: 2

Vištiena su šalavijais.

Krutineles nuplauti ir pabarstyti pipirais. Ant virsaus deti po keturis salaviju lapelius ir apsukti kumpio riekele. Ikaitintame svieste krutineles apkepti is abieju pusiu apie 15 min. Isimti ir palikti siltai. I keptuve supilti grietinele ir ikaitinti, sudeti likusius salaviju lapelius, supilti kon..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lapelius