25 rezultatų ieškant "lapelius"

Marinuotos strimėlės

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Žuvis nuplauti, nusausinti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Pavolioti miltuose ir kepti, kol apskrus. Raudonėlius nuplauti ir nusausinti. Nuskabyti lapelius. Paprikas perpjauti išilgai, išvalyti sėklas, nuplauti ir supjaustyti žiedais. Svogūnus ir česnaką sup..

Recepto vertinimas: 3

Kalakutienos salotos su vaisiais ir salierais

Mėsą supjaustyti kubeliais. Apelsiną nulupti su baltuoju sluoksniu, išskirstyti skiltelėmis ir kiekvieną perpjauti pusiau, išimti sėkleles. Salierus supjaustyti griežinėliais. Į dubenėlį sudėti mėsą, supjaustytas apelsino skilteles, nuplautas ir nusausintas vynuoges, salierus, migdo..

Recepto vertinimas: 0

Pomidorų sriuba su manų kruopų leistinukais

Kiaušinius išplakti ir gerai maišant į juos įberti manų kruopų, kol pasidarys tiršta tešla. Petražolių lapelius sudėti į tešlą ir gerai išmaišyti. Pasūdyti. Mažu šaukšteliu masę dėti į sultinį ir pavirti 10 minučių. Tuomet į sriubą supilti pomidorų sultis, įdėti svie..

Recepto vertinimas: 0

Griežčių sriuba su bulvėmis

Griežtį, morką, salierą supjaustyti, sudėti į pasūdytą vandenį ir virti. Bulves supjaustyti ir sudėti į sriubą. Virti, kol daržovės suminkštės. Smulkiai supjaustytą svogūną kepti riebaluose, kol pagels, tada suberti miltus ir dar pakepti, kol miltai pagels. Gerai maišant, atskie..

Recepto vertinimas: 5

Kalakuto kakleliai su pistacijomis

Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Kepenėles supjaustyti ir kartu su krūtinėle sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, supilti gietinę, suberti petražolių lapelius, išgliaudyti ir smulkiai sukapoti pistacijas. Pasūdyti, įberti pipirų. Kakliukus nulupti ir supjaustyti išilgai. Odeles dė..

Recepto vertinimas: 0

Grilyje kepti lašišos kepsneliai

Nuplaukite čiobrelius ir nuskabykite lapelius. Negilioje lėkštėje sumaišykite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų, suberkite čiobrelių lapelius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais pagal skonį. Lašišos gabalėlius nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite popierine servetėle. Sudėki..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su pankoliais

Į prikaistuvį įpilkite 2 l salto sūdyto vandens, sudėkite žuvies kaulus, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Is sultinio isimkite kaulus. Mažais gabaliukais supjaustykite žuvies filė, apslakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių. Nuskinkite ir atidėkite pankolių lapus, gumbe..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų sriuba

Dideliame puode užvirinkite 1,5 1 pasūdyto vandens. Saltame vandenyje gerai nuplaukite jautienos kaulus, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu, vėl užvirinkite ir nugriebkite putas. Daržoves nuplaukite, nuvalykite ir stambiai supjaustykite, kartu sudėkite laurų lapelius, juoduosius pipir..

Recepto vertinimas: 4

Dilgėlių lapelių desertas

Dilgėlių lapelius patriname tarp delnų, kad neliktų deginančių plaukelių. Apelsiną ir obuolį nulupame, supjaustome kubeliais. į desertui skirtą indą dedame supjaustytus obuolius ir apelsiną, dilgėlių lapelius, susmulkintus graikinius riešutus, medų, sumaišytą su citrinų sultimi..

Recepto vertinimas: 0

Antis apelsinų ir vyšnių padaže

Antį išdarinėti, nuplauti, ištrinti druska ir pipirais, į vidų įkimšti sutarkuotą apelsino žievelę, tuomet surišti kojytes ir sparnelius. Nuplauti anties vidurius. Paruošti sultinį: 2 šaukštus svogūnų ir anties vidurius apkepinti taukuose; pridėti pusę porcijos morkų, sali..

Recepto vertinimas: 2

Krabai (krevetės) drebučiuose

1/4l. talpos formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1/4l. šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite pomidorus. Į kiekvieną formelę įpilkite po truputį želatinos tirpalo ir palikite, kad sustingtų. Nupjaukite kiaušinių galus, kad m..

Recepto vertinimas: 0

Ziti su artišokais ir ožkos sūriu

Nuvalykite artišokus ir nuimkite išorinius sukietėjusius lapelius. Patrumpinkite kotelius ir nupjaukite viršutinį trečdalį lapų. Artišokus perpjaukite pusiau ir aštriu peiliu išimkite šerdį. Supjaustykite gabalėliais. Į didelę keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus alieja..

Recepto vertinimas: 4

Spagečiai su pomidorais ir sūriu

Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytą svogūną bei česnaką ir kepinkite apie 5 minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite pomidorus ir baziliką. Gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, k..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės su pomidorų pagardais

Pomidorus pusei minutės sudėti į verdantį vandenį. Išgriebti, perlieti šaltu vandeniu, nulupti odeles, supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. Sėklalizdžius šiek tiek pasūdyti ir sudėti į sietą, kad išsiskirtų sultys. Pomidorų ketvirčius smulkiai supjaustyti (ku..

Recepto vertinimas: 0

Spalvingos daržo salotos

Nuskabykite apvytusius lapinės cikorijos lapus. Nupjaukite kerpę. Išskirkite lapus, nuplaukite ir nusausinkite. Cikorijų galvutėms išpjaustykite šerdis, o lapelius supjaustykite. Nupjaukyte garbanotosioms salotoms kerpę, nuskabykite lapus ir išskirstykite. Pirštais nuskabykite sulten..

Recepto vertinimas: 0

Tacos su krevetėmis (Tacos de camarones)

Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną smulkiai sukapokite, o česnako skiltelę sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, išimkite sėklas, pašalinkite sieneles ir sukapokite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir sukapokite. Kalendras nuplaukite, nusaus..

Recepto vertinimas: 0

Avokado salotos su kumpiu

Daržovių skustuku nulupkite pusę vieno greipfruto žievės. Supjaustykite ją plonais šiaudeliais; 2 minutes pavirinkite ant mažos ugnies. Nulupkite likusią žievę. Laikydami greipfrutą virš dubens, peiliu išpjaustykite skilteles, atskirdami jas nuo plėvelių. Skilteles sudėkite į dub..

Recepto vertinimas: 0

Quesadillas

Sūrį sutarkuokite arba sutrupinkite. Jei vartojate Parmezano sūrį- sumaišykite su išplaktu kiaušiniu ir grietinėle. Citrininių melisų arba šviežių kalendrų lapelius nuplaukite, sukapokite ir sumaišykite su sūriu. Gautą mišinį užtepkite ant vienos tortilijų pusės. Tortilijas p..

Recepto vertinimas: 0

Quesadillas su grybais (Quesadillas de hongos)

Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutraiškykite. Grybus nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir keletą minučių patroškinkite jame svogūnus. Sudėkite česnakus ir grybus.Troškinkite, kol išgaruos skystis. Kalendrų arba c..

Recepto vertinimas: 0

Trinta morkų ir apelsinų sriuba (Raimondos)

Svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Į sultinį įdedame aitriąją papriką, lauro lapelius, supjaustytas morkas ir pakepintus svogūnus. Verdame apie 25 min. Vieną apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis, iš likusių apelsinų išspaudžiame sultis. Iš sriubos išimame lauro lapelius, ..

Recepto vertinimas: 3

UPĖTAKIS SU PIEVAGRYBIAIS

Sumaisykite smulkiai supjaustytus isvirtus pievagrybius ar dziovintus baravykus ir susmulkintus petrazoliu lapelius bei builius. Jais apiberkite i stiklini ugniai atsparu inda sudeta pasudyta upetaki. Uzpilkite mesos sultiniu is dvieju kubiuku ir uzdenge troskinkite.Istroskinta zuvi sudekite pusdube..

Recepto vertinimas: 0

DARŽOVIŲ ŠALTIENA

Darzoves nuvalyti ir nuplauti. Ziedini kopusta padalinti mazomis guztelemis ir 3 minutes pavirti sudytame vandenyje. Salierus, pomidorus supjaustyti. Kiausinius nulupti ir perpjauti per puse. Skumbres file supjaustyti kubeliais. Nuskabyti petrazoliu lapelius. Viska padalinti i dubenelius porcijomis ..

Recepto vertinimas: 1

Marinuoti kopūstai su burokais

Vandeni uzvirti su cukrumi, druska. Ipilti 2 v.s. acto esencijos. I kibira deti cesnako, burokus (supjaustytus griezineliais), lauro lapelius, kopustus (supjaustytus i keturias dalis). Paskui vel cesnaka, burokus, lauro lapelius, kopustus ir taip toliau sluoksniuoti. Taip marinuoti penkias dienas. ..

Recepto vertinimas: 2

Vištiena su šalavijais.

Krutineles nuplauti ir pabarstyti pipirais. Ant virsaus deti po keturis salaviju lapelius ir apsukti kumpio riekele. Ikaitintame svieste krutineles apkepti is abieju pusiu apie 15 min. Isimti ir palikti siltai. I keptuve supilti grietinele ir ikaitinti, sudeti likusius salaviju lapelius, supilti kon..

Recepto vertinimas: 0

Žliūgių salotos

Zliuges sukarpome 1 cm ilgio atkarpelemis. Agurkliu lapelius nuplauname ir susmulkiname. Kietai virtus kiausinius sutarkuojame per stambia trintuve. I salotine dedame sluoksniais: zliugiu, agurkliu, kiausiniu, uzbarstome druskos ir ant virsaus uzdedame grietines. Nemaisome. Papuosiame agurkles lapel..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: lapelius