17 rezultatų ieškant "morku"

Juodos duonos ir morkų apkepas

Keptuvėje pašildyti sviestą, sudėti morkas, citrinos rūgšties, vanilinį cukrų, druskos ir truputį pakepinti. Į paruoštą forma dėti sluoksnį tarkuotos duonos, sluoksnį morkų ir taip sluoksniuoti, kol bus sudėtos visos morkos. Ant viršaus užpilti gerai išplaktus su cukrumi kiauši..

Recepto vertinimas: 0

Pertrinta morkų sriuba

Nuskustas morkas supjaustyti plonais griežinėliais ir 10 minučių virti vištienos sultinyje. Nuluptus svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, patroškinti svieste, kol suminkštės. Iš sultinio graibštu išgriebti morkas. Nuovirą pagardinti krapų šakelėmis, lauro lapeliu, svogūnais ir..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų morkų saldainiai

Riešutus sausoje keptuvėje paskrudiname iki gelsvumo, nuimame žievelę ir sukapojame. Morkas ir razinas nuplauname, sumalame mėsmale, išspaudžiame citrinos sultis, sudedame prieskonius, riešutų trupinėlius ir apkepintus dribsnius. Viską gerai išminkome. Į tešlą galima įdėti šaukšt..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir obuolių sklindžiai

160g nuvalytų ir tarkuotų morkų, 95g tarkuotų obuolių nusunkite, 60g pakepintų svogūnų išmaišykite su 55g kvietinių miltų, 40g kiaušinių, 4g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų. 20g saulėgrąžų aliejuje kepti nedidelius delno dydžio apvalius sklindžius, sausinimo popieriumi nu..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir ryžių sriuba

Puode ištirpiname sviestą, suberiame supjaustytas morkas ir 2-3 min. pakepiname. Supilame vištienos sultinį, suberiame cukrų, pasūdome, įberiame pipirų. Užverdame, sumažiname ugnį ir apie 30 min. paverdame neuždengę puodo, kol suminkštėja morkos. Puodą nukeliame nuo ugnies, at..

Recepto vertinimas: 0

Morkų kava

Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir džiovinamos orkaitėje, kol paruduos. Į verdantį vandenį suberiamos paskrudintos morkos, 5—10 min pavirinamos ir dar 10—15 min paliekamos ant viryklės. Nukošus pilstoma į puodukus, užbalinama pašildyta grietinėle, pasaldinama cukrumi. ..

Recepto vertinimas: 4

Grūdų ir morkų kava

Morkos nuskutamos, stambiai sutarkuojamos, išdžiovinamos ir paskrudinamos. Miežiai išdžiovinami, sumalami ir sumaišomi su džiovintomis morkomis. Mišinys paskrudinamas užbarsčius šaukštelį cukraus. Į verdantį vandenį įberiama grūdų ir morkų mišinio (1—2 šaukšteliai puodukui..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir spanguolių sultys

Morkos gerai nuplaunamos, nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos ir išsunkiamos. Spanguolės perrenkamos, nuplikomos, sutrinamos ir išsunkiamos. Morkų ir spanguolių sultys sumaišomos, supilamas vanduo, suberiamas cukrus, supilamos išspaustos citrinos sultys, sudedama nutarkuota žievelė ir ..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės morkų padaže

Krevetes išvalyti ir pakepinti. Išspausti morkų sultis ir jas prakošti. Sultis pašildyti, pridėti druskos, pipirų, cinamono, tuomet įmesti gabaliuką sviesto. Cukiniją ir salieros šaknį supjaustyti ir išvirti. Plonais griežinėliais supjaustyti bulvę ir fritiūrinėje iškepti bu..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir bananų salotos

Morkas sutarkuoti ir lygiu sluoksniu sudėti į dubenį. Plonais griežinėliais supjaustyti bananus ir sudėti ant morkų. Salotas užpilti padažu iš grietinės, citrinos sulčių, druskos ir pipirų, pabarstyti susmulkintomis petražolėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Morkų pyragas

Nuskustas morkas stambiai sutarkuoti, suberti pusę kiekio cukraus ir maišyti, kol jis ištirps. Supilti tirpintą sviestą, su likusiu cukrumi ištrintus kiaušinius, suberti cinamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius ir miltus. Gerai išmaišyti. Į tešlą įmaišyti riešutus, cukrin-tini..

Recepto vertinimas: 0

"Ryžikas" - morkų pyragėlis (Ramunės) (foto)

Morkas sumaišyti su cukrumi ir palikti pusvalandžiui, kad ištirptų cukrus. Tada įmušti kaiušinius, supilti išlydytą margariną, suberti cinamoną ( ar vanilinį cukrų), sudėti grietinę, kurioje ištirpinti kepimo milteliai, suberti miltus. Viską gerai išmaišyti ir kepti apie 30 - 40..

Recepto vertinimas: 0

Morkų ir porų pyragas (Ramunės)

Didelėje keptuvėje ( kurioje kepti nreikės ir orkaitėje) išlydyti dalį sviesto, sudėti porus ir kepti, kol pradės ruduoti. Tada išimti.Sudėti likusį sviestą, įmaišyti cukrų, sudėti morkas,ir kepti, kol pradės minkštėti, supilti vyną ir pavirinti porą minučių ir sudėti atgal..

Recepto vertinimas: 0

Morkų sulčių gėrimas (Jūratės)

Išspaustas šviežias morkų sultis sumaišyti su litru virinto atvėsinto vandens, paskaninti citrinų sultimis ir medumi. Įberti malto cinamono ir imbiero. ..

Recepto vertinimas: 4

Morkų ir porų pyragas (Ramunės)

Didelėje keptuvėje ( kurioje kepti nreikės ir orkaitėje) išlydyti dalį sviesto, sudėti porus ir kepti, kol pradės ruduoti. Tada išimti.Sudėti likusį sviestą, įmaišyti cukrų, sudėti morkas,ir kepti, kol pradės minkštėti, supilti vyną ir pavirinti porą minučių ir sudėti atgal..

Recepto vertinimas: 0

Konservuota pomidorų ir morkų mišrainė (Ramunės)

Marinatą užvirinti. Morkas galima žalias pjaustyti griežinėliais, bet aš apverdu, nes nespėja išsitroškinti. Visas daržoves supjaustyti. Papriką, morkas ir svogūnus suberti į marinatą ir pavirti apie 10 minučių. Tada sudėti pomidorus ir dar troškinti 10 minučių. Sukrėsti į st..

Recepto vertinimas: 4

Cukinijų ir morkų uogienė

Cukiniją nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu ir supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais. Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi ir palaikyti, kol išsiskirs sultys. Tuomet užvirinti, ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min. Morkas sutarkuoti stambia ta..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: morku