25 rezultatų ieškant "nereikia"

Vaisių kisielius

Uogas nuplaukite, nulupkite obuolio žievelę, užpilkite vandeniu, įberkite cukraus ir virkite. Vaisius susmulkinkite ar pertrinkite per sietelį. Krakmolą ištirpinkite mažame vandens kiekyje, supilkite į vaisių tyrę ir maišydamos virkite valandą. Karštą kisielių supilkite į šaltu va..

Recepto vertinimas: 0

Jogurtinis tortas su braškėmis

Su šakute sutrynti braškes ir maišyti tol kol pasidarys vienalytė masė, įdėti cukrų ir dalį apelsinų sulčių ir kaitinti kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti masei atvėsti. Į likusias apelsinų sultis supilti želatiną, maišyti, turėtų ištirpti. Ištirpusią želatiną ma..

Recepto vertinimas: 3

Troškinys "Kinietiškas"

Paukštieną supjaustyti nedideliais gabaliukais (šiek tiek storesniais už pirštą), įpilti sojų padažo, šaukštą aliejaus, paukštienos prieskonių, druskos, juod. pipirų, šaukštą nestipraus (6%) aromatingo acto mėsą galima marinuoti ilgiau, galima ir iš karto kepti. Paukštieną ap..

Recepto vertinimas: 0

Keptos stintos marinate

Agurką ir ridikėlius supjaustome griežinėliais, susmulkiname kopūstą, svogūnų laiškus ir krapus. Padažui garstyčias sumaišome su trupučiu druskos, cukraus, pipirų, actu ir maišydami dalimis supilame aliejų, maišome, kol padažas bus vienalytis. Viską sumaišome su p..

Recepto vertinimas: 4

Kugelis čenakinėse

Pirmiausiai mėsytę nusiplaunam, susismulkinam kubeliais, pabarstom druska, pipiriukais ir paliekam pastovėti, kol pasiruošim visa kita. Svogūniukus nulupam, smulkiai susipjaustom ir pakepinam svieste. Po to bulves nuskutam..., susitarkuojam, supilam svogūniukus, pagardinam tarkius druska, pip..

Recepto vertinimas: 5

Džiovintos duonos gira

Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su..

Recepto vertinimas: 4

Marinuota jautienos išpjova

Sumaišyti lygiomis dalimis sojas, kečupą ir apelsinų sultis. Imbierą nulupti ir sutarkuoti bulvine tarka arba smulkiai sukapoti. Česnako skilteles smulkiai sukapoti. Viską sumaišyti su padažu, pridėti grūstų pipirų ir TABASCO padažo pagal skonį. Druskos dėti nereikia, nes sūrumą s..

Recepto vertinimas: 5

Salotos vaikų šventėms

1. Nuplaukite visus vaisius ir nusausinkite. 2. Kriauses ir obuolius perpjaukite i keturias dalis, ispjaukite seklalizdzius. Vaisiu zieveles lupti nereikia. 3. Kriauses ir obuolius supjaustykite plonais griezineliais, apslakstykite citrinos sultimis (kad nepajuoduotu). 4. Pasiruoskite stikline salo..

Recepto vertinimas: 4

Konservuoti baravykai su pomidorais

Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2--3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1--5 galveles. Druskos beriama pagal skonį. Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir su..

Recepto vertinimas: 0

UŽPILTA PAPRIKA

Iš visų nurodytų produktų, išskyrus papriką, išvirti užpilą. Papriką nuvalyti, supjaustyti gabalėliais skersai ar išilgai. 1-2min. įmesti į verdantį užpilą ir išgriebti. Karštą papriką sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu užpilu, įdėti po skiltelę česnako ir uždeng..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti baklažanai

morkos su svogunais apkepinamos svieste, įdedama pagal skonį druskos. baklazanus (juos nuskutu, tuomet valgant nereikia lupti škūrelės) perpjaunam išilgai, išskuobiam minkštimą, sudedam kepintas morkas su svogūnais. Baklažanus sudedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame orkaitėje a..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio kepsnys su špinatų padažu ir salotomis „Freese“

Sutarkuoti fermentinį sūrį, įdėti kiausinio ir suformuoti apskritos formos kepsnį. Pavolioti plaktame kiausinyje, tada džiūvėsėliuose, tą patį pakartoti dar kartą. Dėti į įkaitusią keptuvę ir kepti aliejuje ant mažos ugnies, kol gražiai pagels is abiejų pusių. Svogūnus ir sp..

Recepto vertinimas: 4

Omletas su špinatais

Špinatus nuplauname ir 6-8 min. paverdame nedideliame vandens kiekyje. Nusunkiame, gerai nuvarviname ir supjaustome. 1 šaukštą aliejaus įkaitiname keptuvėje, sudedame nuluptą supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja, po to sumaišome su supjaustytais špinatais. Kiaušinius sum..

Recepto vertinimas: 4

Džiovinti vaisiai su cinamonu

1. Į dubenį sudedame džiovintus vaisius, arbatos pakelį, medų, apelsino žievelę, supilame apelsinų sultis ir suberiame cinamoną. Vandens pilame tiek, kad apsemtų vaisius. 2. Užverdame. Arbatos pakelį išimame. Mišinį troškiname 15 minučių. Atvėsiname. Įlašiname keletą laš..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas batonas

Batono viršus aptarkuojamas, kad nebūtų kietesnių sukepusių vietų, galas nupjaunamas, minkštimas išgremžiamas. Kiaušiniai kietai išverdami, nulupami ir sukapojami (atskirai baltymas, atskirai tryniai). Raugintas agurkas nulupamas ir smulkiai supjaustomas, taip pat smulkiai supjausto..

Recepto vertinimas: 0

Šventinės spurgos

Tešla ruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla iškočiojama 1/2 cm storio lakštais ir stiklinėle išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po uogą, kraštai patepami baltymu ir uždedamas antras paplotėlis. Kraštai gerai užspaudži..

Recepto vertinimas: 3

Užpilta paprika su česnaku

Iš visų nurodytų produktų, išskyrus papriką, išvirti užpilą. Papriką nuvalyti, supjaustyti gabalėliais skersai ar išilgai. 1-2min. įmesti į verdantį užpilą ir išgriebti. Karštą papriką sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu užpilu, įdėti po skiltelę česnako ir užden..

Recepto vertinimas: 0

Citrininis viščiukas su kvapiomis bulvėmis (Ugnužės)

Nuluptas bulves išilgai supjaustome į keturias dalis, dedame į verdantį vandenį ir apverdame 5 minutes. Nusunktas palaikome, kad nuvarvėtų. Viščiukui sumaišome pipirus, druską, smulkintus česnakus ir aliejų. Šiuo mišiniu gerai ištriname vištą iš išorės ir iš vidaus. Sviestą ..

Recepto vertinimas: 3

SALDI VIŠTIENA SU VAISIAIS

Vista supjaustyti vidutinio didumo gabaleliais, pasudyti ir pakepinti riebaluose, kol igaus auksini atspalvi. Tada perdeti i puoda, ipilti nedideli kieki vandens ir troskinti ant silpnos ugnies, kol mesa suminkstes. I kita puoda ipilti 2 stiklines vandens, suberti cukru, uzvirinti. I verdanti sirupa..

Recepto vertinimas: 0

ŠPARAGAI SU PISTACIJOMIS

Sumaisykite visus uzpilui skirtus produktus. Susmulkinkite riesutus. Nuvalykite sparagus. (Ju nereikia lupti, bet kamblius butina svariai nugremzti). Nuplaukite galiukus. Sudekite sparagus i kruveles ir perriskite medvilniniu siulu. Uzvirinkite dideliame puode vandeni, iberkite truputi druskos ir zi..

Recepto vertinimas: 0

KAPUČINO KREMAS

1. I maza bliudeli ideti zelatina ir uzpilti saltu vandieniu, leisti isbrinkti ir ant labai silpnos ugnies istirpinti .2. Vidutinio didumo puode su metaliniu, geriau nerudijancio metalo dugnu ideti grietinele,cukru ir kava, uzdeti ant vidutinio karscio ugnies ir leisti uzvirti. Nuimti nuo ugnies ir ..

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINĖ VARŠKĖ

Istrinti surelius ir sviesta. Paskui patrinti viska kartu. Kietus trynius pertrinti per sieteli ir vel patrinti. Sudeti razinas, supjaustytus vaisius, riesutus (ju labai smulkinti, kapoti nereikia) su visu dubeniu istatyti i karsta vandeni ir pamaisyti, kad varske susiltu. Tada sukresti ja i saltu v..

Recepto vertinimas: 0

''KAPARĖLIAI'' IŠ NASTURTŲ SĖKLŲ

Nasturtu seklas kruopsciai perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Vandeni pasudyti, suberti seklas ir virti 10-12 min. Isvirusias nasturtu seklas nuvarvinti ir sudeti i nedidelius stiklainiukus (iki puses). Acta uzvirinti su 1,5 stiklines vandens, cukrumi ir prieskoniais. (vyno acto nereikia skiesti van..

Recepto vertinimas: 4

Kriaušės, pupelės ir lašiniai

Lasinius verdame apie 30 minuciu sudytame vandenyje (jei naudojami rukyti lasiniai, vandens nereikia sudyti). Pupeles sudedame i sultini, paskaniname druska, pipirais, pupeliu prieskoniais ir toliau verdame ant silpnos ugnies 20 minuciu. Sudedame nuluptas kriauses ir dar karta patroskiname 15 minuci..

Recepto vertinimas: 0

Trinta sriuba

Morkas, bulves, petrazoles, krapus, zirnius, paprika, cesnakus bei svogunus isvirti. Tada isvirus skysti nukosti i dubeni, o visas isvirusias darzoves sutrinti iki tol, kol jos pavirs i kose(darzoviu pjaustyt nereikia). Tada skysti supilt atgal ir ibert prieskoniu... SKANAUS!!!!!..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: nereikia