22 rezultatų ieškant "pyragu"

Kepti vištienos maltiniai

Maltos mėsos masei naudojami visi raumenys. Mėsą nulupkite nuo kaulų ir du kartus sumalkite su piene išmirkytu ir išspaustu pyragu. Dar kartą permalę, dėkite sviesto, druskos ir išminkykite. Iš masės darykite nedidelius maltinukus, apvoliokite džiuvėsėliais ir iškepkite įkaitintame..

Recepto vertinimas: 0

Purus grybų apkepas su pyragu

Grybus sumalti mėsmale. Pyrago riekutes išmirkyti piene arba sultinyje. Jei skysčio per daug, riekutes lengvai nuspausti. Puode ištirpinti šiek tiek riebalų, juose pakepinti grybus, kapotą svogūną, duoną, sudėti prieskonius. Likusį sviestą išsukti įdėti kiaušinių trynių, dar kart..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, sviestas, pasūdoma, gerai išmaišoma ir jei masė tiršta, atskiedžiama grietinėle. Daromi vydutinio dydžio kukuliai ir verdami nedideliame vandens kiekyje su prieskoniais bei prieskonin..

Recepto vertinimas: 0

Orinis žuvies pyragas

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies kukuliai pomidorų padaže

Žuvį išvalyti, nulupti, pašalinti kaulus ir sumalti mašinėle kartu su piene mirkytu pyragu ir aliejuje pakepintu svogūnu. Įdėti kiaušinį, pipirų, druskos, masę išmaišyti ir padaryti kaštono dydžio kukulius. Juos pavolioti miltuose, pakepinti aliejuje, pridėti pomidorų košės, gr..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Kepenų paštetas

Lašiniai arba riebi kiauliena, veršiena supjaustoma nedideliais gabaliukais, sudedama į puodą kartu su supjaustyta morka, svogūnais, salieru, poru ir kiek pakepinama, paskui sudedamos sujaustytos kepenys, įpilama sultinio, patroškinama. Atvėsusi mėsa sumalama kartu su daržovėmis ir pien..

Recepto vertinimas: 3

Kiaulienos maltiniai

Mėsa sumalama kartu su piene mirkytu pyragu, sudedamas riebaluose pakepintas svogūnas, kiaušinio trynys, prieskoniai, truputis sultinio, pieno ar vandens, ir masė gerai išsukama. Paskui sudedamas išplaktas kiaušinio baltymas ir daromi maltiniai (60—100 g dydžio), pavoliojami džiūvėsė..

Recepto vertinimas: 0

Aukštaitiški jautienos kukuliai

Jautiena sumalama mėsmale kartu su piene išmirkytu pyragu, sudedami supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, sugrūsti kmynai ir druska. Masė gerai išmaišoma ir daromi apvalūs kukuliai, užpilami karštu sultiniu ir ištroškinami. Patiekiant kukuliai sudedami į pusdubenį, apibarsto..

Recepto vertinimas: 5

Netikras zuikis

Jautiena ir kiauliena sumalama mėsmale kartu su piene mirkytu pyragu, sudedami prieskoniai, kiaušinių tryniai, druska, viskas gerai išmaišoma, sukrečiami atskirai išplakti baltymai, dar pamaišoma ir suformojama į pailgą kepalėlį, apsukama plonu lašiniukų sluoksniu (kad mėsa būtų p..

Recepto vertinimas: 4

Maltiniai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu pyragu. Jei mėsa liesa, pridedama pjaustytų lašinukų. Į mėsos masę įmušamas kiaušinis (baltymai išplakami atskirai), suberiami prieskoniai, pasūdoma ir labai gerai išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės da..

Recepto vertinimas: 5

Mėsos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu nuspaustu pyragu, sudedami svieste pakepinti smulkiai pjaustyti svogūnai, petražolių lapeliai, kapoti kietai virti kiaušiniai, prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, daromi pailgi kukuliai — „cepelinai", pavoliojami džiūvėsėliuose ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta veršiena su žirniais

Supjaustyti nedideli veršienos gabaliukai įtrinami druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojami miltuose ir apkepinami svieste. Pakepinti svieste miltai atskiedžiami sultiniu, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių, sudedama pakepinta veršiena, žirniai ir troškinama, kol suminkš..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiški veršienos maltiniai

Veršiena, kiauliena ir išvalytos silkės sumalamos kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedamas plaktas žalias kiaušinis, prieskoniai, druska. Viskas labai gerai išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama saldžia grietinėle. Daromi 70—100 g ovalūs maltiniai ir kepami riebaluose a..

Recepto vertinimas: 0

Svočios pyragas (karvojus)

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, suvartojant pusę sviesto. Jeigu ji esti per kieta, minkant įpilama pašildytos grietinėlės. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas piršto storumo pailgas lakštas, patepama minkštu sviestu, užbarstoma razinomis ir suvyniojamas ilgas volelis, iš ku..

Recepto vertinimas: 1

Įdaryti lydekos gabalai

Lydeka išskrodžiama pro pakaklę, nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma 5 cm gabalais. Iš gabalų išimamas nugaros minkštimas (bus sunaudojamas įdarui), kiekvienas prikemšamas įdaro, gabalai patepami kiaušinio baltymu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Po to jie sudedami į ..

Recepto vertinimas: 0

Menkės kepsnys

Menkė nuplaunama ir, išėmus kaulus, sumalama mėsmale kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedami svieste (20 g) pakepinti svogūnai, kiaušiniai, prieskoniai, pasūdoma. Viskas išsukama, kad masė būtų puri, padaromas pailgas kepalėlis, dedamas ant riebalais išteptos skardos ar į k..

Recepto vertinimas: 0

Tradiciniai koldūnai

Mėsą sumalti kartu su pyragu, suberti pakepintą svogūną, įdėti prieskonių ir išmaišyti. Kartais šį įdarą keičia daržovės. Užminkius tešlą, ją 1 valandą palaikyti, paskui labai plonai iškočiojus daryti koldūnus. Kraštus patepti kiaušiniu ir virti pasūdytame vand..

Recepto vertinimas: 4

Graikiškos salotos

Susmulkintas daržoves sluoksniais sudėti į dubenį. Užpilti vynu. Ant viršaus pabarstyti kubeliais supjaustytą sūrį ir susmulkintas petražoles. Valgyti su paskrudintu pyragu ar bandelėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS KUKULIAI

Mesa sumalama kartu su piene ismirkytu ir nuspaustu pyragu, imusamas kiausinis, sudedami prieskoniai, sviestas, pasudoma, gerai ismaisoma ir jei mase tirsta, atskiedziama grietinele. Daromi vydutinio dydzio kukuliai ir verdami nedideliame vandens kiekyje su prieskoniais bei prieskoninemis darzovemis..

Recepto vertinimas: 0

TRIUŠIENOS DEŠRELĖS

Mesa dedama i verdanti vandeni (jo pilama nedaug) su prieskoninemis darzovemis, pasudoma ir isverdama. Nuimta nuo kaulu mesa sumalama kartu su lasinukais ir piene ismirkytu bei nuspaustu pyragu, pridedama prieskoniu, druskos, sviesto ir viskas gerai ismaisoma, sukemsama i isvalytas plonasias zarnas ..

Recepto vertinimas: 0

KOTLETAI, ĮDARYTI GRYBAIS

Farsa sumaisyti su tarkuotu arba kapotu svogunu, kiausiniu, skystyje ismirkytu pyragu, gerai isminkyti, pagardinti. Mase suskirstyti gabaleliais (8-10), juos isploti ant lentos, apibarstytos miltais, ir ant kiekvieno uzdeti po kumpio arba desros griezineli ir siek tiek grybu, sumaisytu su kapotu pom..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: pyragu