25 rezultatų ieškant "sauso"

Kopūstų ir grybų salotos

Parūgštintame ir pasūdytme vandeny pavirti pusę pjaustyto šviežio, kopūsto, atvėsinti, sudėti išvirtus grybus - apie 400 g. Įpjaustyti vidutinį agurką, sumaišyti. Padažui išpausti pusę citrinos sumaišyti su šaukštu aliejaus, 3 šaukštais balto pusiau sauso vyno ir šaukštu soj..

Recepto vertinimas: 0

Briedukų padažas

Mažoje sunkioje keptuvėje užvirinkite vandenį su cukrumi, nemaišydami, kol pasidarys auksinės spalvos karamelė. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, atsargiai įpilkite raudonojo vyno acto ir 1 šaukštą balzamo acto keptuvės pakraščiu. Maišykite mišinį ant vidutinio karštumo ugnies, kol iš..

Recepto vertinimas: 0

Ungurys su daržovėmis

Žuvį nuplauti, nusausinti, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir kelioms minutėms palikti šaltai. Morką, salierą, porus bei cukiniją nulupti, nuplauti, nusausinti ir supjaustyti šiaudeliais. Sviestą su cukrumi išlydyti puode ir sudėjus daržoves patroškinti. Sudeti žuvies gabali..

Recepto vertinimas: 0

Įsimylėjęs vėžys

Išdarinėkite vėžį, išimkite mėsą iš žnyplių ir galvos. Supjaustykite uodegos mėsą kubeliais. Nuplikykite ir nulupkite pomidorą, išimkite sėklas bei supjaustykite jį kubeliais.Nulupkite ir supjaustykite svogūną, ir pakepkite riebaluose kol suminkštės. Įpilkite vyno, pomidorų p..

Recepto vertinimas: 5

Marinuota jautiena

Vandenyje pavirinti prieskonius, įdėti acto, vyno ir ataušinti. Mėsą sudėti į marinatą ir palaikyti šaltai 4 dienas. Tada išimti iš marinato ir kepti aliejuje. Pasūdyti, įpilti marinato ir patroškinti. Į padažą, kuriame troškinosi mėsa įpilti vandenyje išplaktus miltus, pavirin..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su vynuogėmis džemo patale

Vištieną ar kalakutieną nuplaukite ir nusausinkite. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 8-10 minučių, kol suminkštės (vieną kartą apverskite). Sudėkite į lėkštes. Neišpilkite riebalų iš keptuvės. Kad mėsa neatauštų, uždenkite. Vynuoges perpjaukite per pusę. Į keptuvę su..

Recepto vertinimas: 0

Svogūninis padažas

Dviejose stiklinėse vandens ištirpinti gabaliuką sauso buljono. Svogūnus supjaustyti ir pakepinti ant sviesto. Pakepus įberti šaukštą miltų. Supilti paruoštą sultinį. Užvirti. Tada suberti cukrų, supilti išspaustas citrinos sultis ir dar kartą užvirti. Padažą patiekti atskirame i..

Recepto vertinimas: 0

Lyno ragu

Svogūną supjaustykite griežinėliais. Griežinėlius apkepinkite svieste ir įberkite miltų. Įpilkite truputį vandens ir padarykite tyrę. Supilkite vyną ir padažą užvirinkite. Sudėkite prieskonius ir česnaką. Pasūdykite. Sudėkite nuluptus žuvies gabaliukus. Kepkite apie 5 min. Konj..

Recepto vertinimas: 0

Itališkasis kokteilis

Visus ingredientus sudėti į vieną indą, išplakti mikseriu ir išpilstyti į stiklines. ..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų vaisių ir vyno padažas

Išmirkykite 6g džiovintų slyvų ir 6g džiovintų kriaušių, supjaustykite plonomis juostelėmis. 12g nuluptų obuolių sutarkuokite. Visus vaisius sudėkite į 32g jautienos sultinį ir virkite 10 min., nuėmus nuo ugnies įpilkite 6g baltojo sauso vyno, įberkite 0,24g maltų cinamonų, 0,6g ..

Recepto vertinimas: 0

Rudasis padažas

Miltai pakepinami svieste, kol paruduos, atskiedžiami sultiniu, supilama pomidorų tyrė, vynas, grietinė ir paskaninama cukrumi bei druska, truputį pakaitinama. ..

Recepto vertinimas: 0

Trijų spalvų pyragas

Kiaušinius išmaišyti su cukrumi, po truputį berti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, pakaitomis pilti aliejaus ir vandens, visą laiką maišyti. Tešlą padalinti į 3 dalis. Į pirmąją suberti kisielių, į antrąją - kakavą, o į trečiąją - 3 šaukštus miltų. Į kepimo skar..

Recepto vertinimas: 4

Mėsos "kasytės" su granatų padažu

Mėsą supjaustome į 9 maždaug 20 cm ilgio, 1 cm pločio juosteles. Sudedame vieną prie kitos po 3 mėsos juosteles, galus surišame siūlu. Iš mėsos juostelių supiname "kasytes" o galą sutvirtiname siūlu. Paruošiame marinatą. Išspaudžiame citrinos ir svogūno sultis. Sumaišom..

Recepto vertinimas: 0

Kalakuto kepsneliai su vyšnių padažu

Kalakuto krūtinėlę supjaustykite, įtrinkite prieskoniais, užpilkite vynu ir pamarinuokite 30-40 minučių. Paskui šiek tiek nusausinkite, apvoliokite sezamo sėklose ir iškepkite. Kepsnelius laikykite šiltai, kol paruošite padažą. Į puodą įpilkite 2-3 stiklines vandens, raudonjį vyn..

Recepto vertinimas: 3

Kopūstų suktinukai su vištiena

Kopūstų lapus atskirkite, šešis didesnius minutei užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu. Išgriebusi perliekite šaltu vandeniu. Kai atvės, perpjaukite išilgai. Morkas supjaustykite kubeliais. Mėsą supjaustykite ir sutrinkite elektriniu plakikliu. Suberkite 2/3 morkų, sūrį, įmu..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su riešutais

Kedrų riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir pakepinkite karštoje orkaitėje. Palikite, kad atvėstų. Miltus sumaišykite su druska ir maltais pipirais. Juose pavoliokite nuplautus, nusausintus ir porcijomis supjaustytus vištienos gabalėlius ir 5 minutes kepkite ka..

Recepto vertinimas: 0

Spiralės formos makaronai su mėsos padažu

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus/sviestą iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus, šoninę ar kumpį, lauro lapelį ir jautienos faršą. Uždenkite ir kepinkite ant vidutiniškos ugnies apie 30 minučių, pamaišykite. Padidinkite ugnį ir supilkite vyną ir sultinį. Pag..

Recepto vertinimas: 0

Spagečiai su krevetėmis

Nuplaukite krevetes ir išimkite akis. Įkirpkite jų pilvukus virtuvinėmis žirklėmis. Arbatiniu šaukšteliu išimkite jų mėsytę. Sudėkite į didelį indą ir atidėkite į šalį. Į didelį puodą įpilkite šalto vandens, pasūdykite ir sudėkite krevečių kiautus. Pavirkite juos ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su graikiniais riešutais ir pupelėmis

Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir kaitink..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su paprikomis

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus bei česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite paprikas ir pakepinkite, kol suminkštės (5-7 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruo..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

Grybus 1/2 valandos pamirkykite karštame vandenyje. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Bambuko ūglius nuvarvinkite ir supjaustykite plonomis juostelemis. Grybus nuvarvinkite, nupjaukite kietus kotelius, kepurėles supjaustykite juostelėmis. Grybus, vištieną, bambuko ūglius sudė..

Recepto vertinimas: 3

Rizotas su krevetėmis ir apelsino žievele

Krevetes virkite garais virti skirtame puode, kol suminkštės (3-5 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šiltą orkaitę. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite r..

Recepto vertinimas: 0

NORVEGIŠKA ŽUVIENĖ

Pakaitintame aliejuje troskinkite smulkiai supjaustytus svogunus, pora, cesnaka. Ant ju uzpilkite karsta mesos sultini su kavapniaisiais pipirais. Sudekite i keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapa, uzdenkite ir virkite apie 20 min. Pasudykite. Pavirine sudekite smulkiais gabaliukais supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su žemės riešutais (kinietiškai)

Mėsą supjaustyti 2cm dydžio kubeliais. Išplakti baltymus su krakmolu ir druska ir sudėti mėsą, palikti kad įsigertų. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti mėsą, pakepinti kol paruduos. Sukapoti česnaką, imbierą ir svogūnus. Atskirai pakepinti ir sudėti mėsą, dar pakepti 1min., s..

Recepto vertinimas: 3

Kalakuto filė su tunu bei majonezu

Kalakuto file be odeles isverdame vandenyje su vynu bei prieskoninemis darzovemis. Verdame ant mazos ugnies, o isvirusia atvesiname tame paciame sultinyje. Paruosiame padaza. Grietinele suplakame su citrinu sultimis. Majoneząa, grietinęe, sutrintaą tuaną, ančciuvįi (nebūutinai) paskaniname dr..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sauso