25 rezultatų ieškant "trynys"
Pynutė su džiovintomis slyvomis
Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą ge..
Recepto vertinimas:
Burokėlių salotos su ananasais
Burokėlius supjaustome kubeliais, susmulkiname keturis ananasų griežinėlius, kelis nedidelius agurkėlius. Užpilame majonezo, sirupo ir garstyčių mišiniu, pabarstome druska bei pipirais. Sudedame į salotinę, puošiame likusiu ananasu, sutrupintu kiaušinio tryniu bei supjaustytais mažais..
Recepto vertinimas:
Išsukus iki purumo sviestą, sudedamas tarkuotas sūris, trynys, įberiama druskos ir raudonųjų pipirų. (Dalis tarkuoto sūrio paliekama piršteliams apvolioti.) Masė gerai išsukama, iš jos suformuojami pailgi piršteliai, pavoliojami tarkuotame sūryje arba duonos džiūvėsėliuose, arba s..
Recepto vertinimas:
Iš miltų, tarkuoto sūrio, margarino ir kiaušinio trynio paruošti kočiojamą ir pusvalandy palaikyti šaldytuve. Tada iškočioti, supjaustyti nedideliais paplotėliais ir suformuoti krepšelius. Kepti iki gražaus parudavimo. Grybus, kiaušinius, svogūną ir obuolį smulkiai sukapoti, sumai..
Recepto vertinimas:
Išsukus sviestą sudedamas sutarkuotas sūris, trynys, įberiama druskos ir raudonųjų pipirų (dalis tarkuoto sūrio paliekama piršteliams apvolioti). Masė gerai išsukama, iš jos suformuojami pailgi piršteliai,kurie pavoliojami tarkuotame sūryje ar duonos džiūvėsėliuose, arba smulkiai ..
Recepto vertinimas:
Obuoliai apelsinų žievelių padaže
Džiovinta apelsino žievelė išverdamą ir smulkiai sukapojama. (Naudojant šviežią apelsino žievelę, ji nutarkuojama nuo pusės apelsino.) Pusė stiklinės pieno užvirinama, supilamas likusiame piene išleistas krakmolas, sudedama apelsino žievelė ir pavirinama. Trynys išsukamas su cukru..
Recepto vertinimas:
Trynys ištrinamas su medumi ir citrinos sultimis. Viskas sumaišoma su sultimis. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Ištirpintas šaltame piene krakmolas supilamas į verdantį pieną, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, malti riešutai ir pavirinama 2 minutes. Atvėsus įplakamas trynys, kisielius supilamas į vandeniu perplautą pusdubenį ir pastatomas šaltoje vietoje. Paduodant išverčiamas į lėkštę, ..
Recepto vertinimas:
Salierus nuvalyti ir sutarkuoti burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su margarinu; paskui įberti miltų, viską dar kiek pakepinti ir praskiesti sultiniu. Sriubą dar 10 min. pavirinti ir nukelti nuo ugnies. Trynys ir grietinė sumaisoma su trupučiu sultinio ir supilama į s..
Recepto vertinimas:
Bulvės supjaustomos kubiukais. Kiaušinio trynys, grietinė, citrinos sultys, cukrus, druska ir mairūno lapeliai gerai išplakama ir užpilama ant paruoštų bulvių. Užbarstoma smulkintų svogūnų laiškų. ..
Recepto vertinimas:
Nuskustos bulvės ir svogūnai išverdami pasūdytame vandenyje, nusunkiami, sugrūdami, supilamas karštas pienas, sudedamas trynys, prieskoniai, viskas sumaišoma. Užbarstoma smulkintų krapų. Valgoma su avienos patiekalais. ..
Recepto vertinimas:
Lydeka išskrodžiama pro pakaklę, nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma 5 cm gabalais. Iš gabalų išimamas nugaros minkštimas (bus sunaudojamas įdarui), kiekvienas prikemšamas įdaro, gabalai patepami kiaušinio baltymu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Po to jie sudedami į ..
Recepto vertinimas:
Į ištirpytą sviestą dedamas kiaušinio trynys ir maišant kaitinama (geriau įstačius į karštą vandenį), kol sutirštės, pasūdoma, supilamos citrinos sultys bei sudedama nutarkuota citrinos žievelė, atskiedžiama sultiniu, supilama grietinė. ..
Recepto vertinimas:
Miltai pakepinami svieste, atskiedžiami sultiniu ir maišant kaitinama ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tada pridedama kapotų krapų lapelių, rūgšties. Nukėlus nuo ugnies, sudedamas išplaktas su druska kiaušinio trynys, pašildoma, bet nebeužvirinama. ..
Recepto vertinimas:
Miltai pakepinami svieste, kol parusvės, supilamas vanduo ar sultinys, įspaudžiamos citrinos sultys, suberiami malti prieskoniai ir nutarkuota citrinos žievelė, pasūdoma, išmaišoma ir pakaitinama, sudedamas ištrintas trynys. ..
Recepto vertinimas:
Nuskustos bulvės ir supjaustyti svogūnai išverdami pasūdytame vandenyje, nusunkiami, sugrūdami, supilamas karštas pienas, sudedamas trynys, prieskoniai, viskas sumaišoma. Užbarstoma smulkintų krapų. Valgoma su avienos patiekalais. ..
Recepto vertinimas:
Mieles ištrinti su cukrumi, įpilti 3-4 v.š. šilto pieno, leisti pakilti. Į dubenį suberti miltus, supilti mieles, likusį šiltą pieną, įmušti trynį ir išminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų. Tešlą palaikyti šiltai, kad pakiltų. Iškočioti, supjaustyti, įdėti įdaro (aguono..
Recepto vertinimas:
Ryžiai nuplaunami ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, druska gerai išplakama šluotele, po truputį supilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandeniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami ku..
Recepto vertinimas:
Pakaitinkite 300 ml. vandens su sviestu, cukrumi ir druska, kol ištirps sviestas. Nuolat maišydamos supilkite miltus. Masę nukelkite nuo ugnies ir, kai pravės, po vieną sumuškite kiaušinius. Tešlą šaukšteliu dėkite į skardą, ištepkite tryniu, sumaišyti su 2 šaukštais vandens, ir ..
Recepto vertinimas:
Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 gramų cukraus ir pilti šaltą pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 minučių laikyti vėsioje, be skersvėjų vi..
Recepto vertinimas:
Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu. Įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai suminkyti trapią tešlą. Įdarui citrinas nuplauti, nuplikyti ir nušluostyti. Paskui nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis. Sviestą išlydyti ir kiek atvėsinti. Kiaušinius su..
Recepto vertinimas:
Trynys istrinamas su trupuciu druskos, suberiamas tarkuotas suris, pipirai ir sudedamas isplaktas baltymas. Mase sauksteliu leidziama i karsta alieju. Kepma, kol rutuliukai pasidaro gelsvai rusvi. Jie turi buti tusciaviduriai. Galima tiekti prie alaus...
Recepto vertinimas:
Svieste pakepinami miltai, atskiedziami saltu sultiniu ir pavirinama 10 min. Paskui supilamas kiausinio trynys, sutrintas su krapais; gardinama pipirais, druska.Vietoj krapu galima deti tarkuotu morku ir krapu misini...
Recepto vertinimas:
Trynys istrinamas su druska ir i ji po truputi pilamas aliejus. Paskui i gaminama majoneza iberiama pipiru, ipilama citrinos sulciu, o i gatava imaisoma tarkuoto surio. Tiekiama su balta mesa, zuvies patiekalais...
Recepto vertinimas:
Vidutinio dydzio obuoliai nulupami, saukstu isskobiami seklalizdziai. Vanduo su cukrumi ir vanile uzvirinamas, sudedami obuoliai ir verdama ant silpnos ugnies, kol suminksteja. Kiaurasamciu obuoliai isimami is sirupo, sudedami i plokscia stiklini pusdubeni, atausinami ir pridedami juoduju serbentu d..
Recepto vertinimas: