Abrikosų pyragas su graikiniais riešutais

Ingridientai:
170 g miltų,
0,5 šaukštelio malto cinamono,
75 g minkšto sviesto,
2 šaukštai cukraus,
kiaušinis.

Įdarui:
100 g graikinių riešutų,
100 g miltinio cukraus,
kiaušinio baltymas,
400 g konservuotų abrikosų puselių, 3 šaukštai pertrinto abrikosų džemo.

Gaminimas
1. Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, cinamoną, sudedame sviestą ir sukame, kol tešla tampa panaši į trupinius. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome.
2. Masę lygiu sluoksniu sudedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą.
3. Ruošiame glajų. Graikinius riešutus sumalame ir sumaišome su miltiniu cukrumi ir kiaušinio baltymu. Šia mase ištepame tešlą, palikdami 1 cm kraštus neišteptus.
4. Pamažu nupilame abrikosų sirupą. Abrikosus nusausiname ir sudedame ant įdaro nupjautąja pusele į apačią.
5. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 30-35 minutes.
6. Į puodą įpilame 4 šaukštus abrikosų sirupo, sudedame džemą ir verdame 2 minutes. Glajumi ištepame pyrago paviršių.
7. Tiekiame šiltą arba šaltą.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 50 min. Porcijoje: apie 610 kcal (6 porcijos)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!