Aguonų tortas

Ingridientai:
1,5 stiklinės aguonų;
1,5 stiklinės cukraus;
1 stiklinė riešutų;
2 valg. š. razinų;
2 kiaušiniai;
3 papildomi kiaušinių baltymai;
Cinamono;
Gvazdikėlių;
Vanilinio cukraus.

Kremui:

1 stiklinė grietinės;
3-4 valg. š. cukraus;
1 arb. š. vanilinio cukraus.
Gaminimas
Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Visi baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei maltomis aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plakti baltymai atsargiai sumaišomi su tryniais. Tešla sukrečiama į dvi torto formas, išteptas riebalais ir pabarstytas džiūvėsėliais. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Kremui grietinė išplakama su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Ataušinti biskvitai pertepami kremu ir sudedami vienas ant kito. Papuošiama kapotais riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!