Ananaso bavarijos kremas

Ingridientai:
1 su kaupu šaukštelis želatinos,
0,5 stiklinės ananaso sulčių, padalinti į dvi dalis,
3 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymo,
4 šaukštai cukraus,
0,5 stiklinės plaktos grietinėlės.
Gaminimas
Išmirkyti ir ištirpinti želatiną 1/4 stkl. ananasų sultyse. Užvirti likusias sultis. Vos vos suplakti kiaušinio trynius su cukrumi. Sultis pamažu pilti ant kiaušinių masės ir ant mažos ugnies pastoviai maišant virti kol masę dengs šaukštelio kuprelė, o perbraukus pirštu linija laikysis nepajudėjus iš vietos. Leisti atšalti.

Perkošti per koštuvėlį kiaušinių ir sulčių masę ir į ją sudėti želatinos masę. Suplakti kiaušinio baltymus iki kietų putelių. Suplakti grietinėlę. Labai atsargiai įmaišyti kiaušinio baltymo puteles ir grietinėlę. Sudėti sumaišytą masę į atšaldytą ananaso ir želatinos masę.

Paruošti formeles galima įvairiais būdais, pvz.: supjaustyti juostelemis ir išdelioti i formeles išiligai, o galima ir pripjaustyti daug mažiukių juostelių ir išdelioti kaip širdis geidžia; po to išpurkšti arba su teptuku ištepti ananaso sultymis.

Su konditerijos maišeliu išspausti ananaso kremą. Sulyginti su mentele arba šaukštu ir dėti į šaldytuvą 2 val., o geriausia visai nakčiai. Išėmus iš formelės, sutepti paviršių su ananaso sultimis. Papuošti ant lėkštės su aviečių padažu arba aivos padažu, visokiais vaisiais, ypač tropikų vaisiai labai tinka.

Gauta iš:
„http://lt.wikibooks.org/wiki/Receptai/Ananaso_bavarijos_kremas“

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!