Anyžiniai pyragėliai iš Peru (Turones)

Ingridientai:
9 kiaušinio tryniai,
480 g miltų,
50 g vandens,
50 g pieno,
350 g sviesto,
1 valgomasis šaukštas anyžių,
1,5 arbatinio šaukštelio druskos,
4 arbatiniai šaukšteliai mielių.

Sirupui:
2 kg vieną kartą rafinuoto cukraus,
160 g cukraus pudros,
gabaliukas cinamono žievelės,
1 lapas sviestinio popieriaus,
1 apelsino sultys ir žievelė,
1 citrinos sultys ir žievelė,
200 g vandens.
Gaminimas
Kiaušinio trynius išplakite šakute, supilkite pieną, vandenį, anyžius; palaikykite 15 minučių. Miltus suberkite į dubenį, sumaišykite su mielėmis ir druska. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Palengva išmaišykite mentele, supilkite trynių ir pieno mišinį. Skardą ištepkite sviestu ir arbatiniu šaukšteliu išdėliokite ant jos tešlos gumuliukus.

Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje (pyragėliai turi pasidaryti rusvi, bet neapskrusti). Ataušinkite. Kol pyragėliai keps, paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, citrinos ir apelsino sultis, cukrų ir cukraus pudrą, sudėkite vaisių žieveles ir cinamoną ir virkite ant silpnos ugnies, kol mišinys sutirštės ir pasidarys panašus į skystą medų.

Sviestiniu popierium išklokite vaisių vazą, išdėliokite sluoksnį pyragėlių, užpilkite sirupu; dėkite sluoksnį po sluoksnio, indą prikraukite iki viršaus. Apipilkite sirupu ir valandą palaikykite šaltoje vietoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!