Apelsinų suflė su mangais

Ingridientai:
8 apskriti 7-8cm skersmens biskvito gabalėliai,
šaukštas miltų,
romo esencijos,
70 ml apelsinų sulčių,
4 kiaušiniai,
mangas,
8 konservuotos vyšnaitės (be kauliukų),
malta džiovinta apelsino žievelė,
2 šaukštai medaus,
100g cukraus,
šaukštelis maltų imbierų,
šaukštas kapotų riešutų,
druskos,
riebalų.
Gaminimas
1. Biskvitus apšlakstome romo esencija, skiesta vandeniu.
2. Kiaušinių trynius atkiriame nuo baltymų ir sukame su cukrumi tol, kol masė tampa balta, puri ir vienalytė.
3. Įmaišome apelsinų sultis, maltą žievelę, medų, truputį druskos. Suberiame persijotus miltus ir imbierus. Išmaišome.
4. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos, ir atsargiai įmaišome į masę.
5. Keturias nedideles suflė formeles patepame riebalais, pabarstome cukrumi. Supilame paruoštą masę. Kepame pusvalandį 180 laipsnių karštumo orkaitėje, įdėję vandens vonelę.
6.Mangą nulupame. Minkštimą nupjauname nuo kauliuko ir pertiname per sietelį.
7 Vyšnias supjaustome.
8. Mangų tyrę sudedame į aštuonias lėkštes, apibarstome riešutias, uždedame supjaustytų vyšnių. Ant viršaus dedame karštą suflė ir tiekiame į stalą.

Pastabos:
gaminimo laikas 1 val., porcijoje apie 400kcal (iš viso 4porcijos).
Geriau naudoti miltinį cukrų. Suflė jokiu būdu nelaikykite, o iškeptą kuo greičiau tiekite, nes sukris.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!