Apkepta jautiena su sūriu

Ingridientai:
(6 porcijos)

800 g jautienos,
2 morkos,
2 petražolių šaknys,
3 svogūnai,
500 g sutarkuoto fermentinio sūrio,
2-3 laurų lapeliai,
5-6pipirų žirneliai,
1 stiklinė jautienos sultinio,
1 stiklinė grietinės,
2 šaukštai sviesto,
3 kiaušinių tryniai,
1 šaukštas miltų,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Jautieną išverdame su morkomis, petražolėmis, 1 svogūnu, laurų lapais ir pipirų žirneliais. Padažui miltus pakepame su sviestu, įpilame sultinio, grietinės ir užverdame. Tuomet nukeliame nuo ugnies, įpilame 3-jų trynių plakinį ir įberiame pipirų. Į kepti skirtą indą sudedame griežinėliais supjaustytą jautieną, ant jos sudedame 2 likusius pakepintus svogūnus, užpilame padažu ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūūriu. Kepame orkaitėje, kol sūūris išsilydo ir pageltonuoja.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!