Arbatos kremas su razinomis

Ingridientai:
2 kiaušiniai;
4 valg. š. razinų;
10 valg. š. romo;
4 valg. š. juodos arbatos arbatžolių;
250 g grietinėlės;
80 g cukraus;
2 arb. š. želatinos;
1 pak. vanilinio cukraus;
2 valg. š. citrinos sulčių;
½ valg. š. tarkuotos citrinos žievelės.
Gaminimas
Razinas nuplauti, nusausinti ir pamerkite 2 val. į romą. Arbatžoles užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti 5 min., kad pritrauktų. Perkošus ant arbatos išspausti citrinos sultis, suberti citrinos žieveles. Atvėsinti. Arbatoje išbrinkinti želatiną, pakaitinti įstačius į karšto vandens indą, kad želatina išsileistų. Tuomet atvėsinti ir įdėti į šaldytuvą.

Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purios masės. Supilti romą, kuriame brinko razinos. Į grietinėlę suberti vanilinį cukrų, išplakti plakikliu ir sumaišyti su pradedančia stingti arbatos želė ir kiaušinių masė (truputį grietinėlės palikti papuošimui). Įbėrus 3 šaukštus razinų viską sumaišyti. Masę dėti į desertinius indelius ar tepti ant kepinio ir laikyti šaldytuve, kol sustings. Prieš patiekiant puošti likusia grietinėle ir razinomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!