Ąsotis (boba)

Ingridientai:
1/2kg miltų,
1 stiklinė pieno,
30g mielių,
4 tryniai,
150g cukraus,
125g riebalų,
druskos,
citrinos žievelės.
Gaminimas
Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, tik ji turi būti minkštesnė. Pakilusi tešla sudedama į riebalais pateptą ąsotį. Kai dar kartą pakyla, su ąsočiu statoma į krosnį ir kepama apie 1 val. Iškepus ir atvėsinus, ąsotis sudaužomas, šukės atsargiai nurenkamos ir išmetamos. Kepsnys puošiamas glaistu arba apibarstomas miltiniu cukrumi.

Pastabos:
Toks pyragas buvo kepamas vestuvėms Pasvalio rajone.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!