Aštri vištiena tešloje


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

1/2 kg vištienos filė;
aliejaus.

Tešlai:
3 šaukštai miltų;
kiaušinis;
2 šaukšteliai maltų raudonųjų paprikų;
po 1-1/2 šaukštelio maltų česnakų ir imbierų;
žiupsnelis druskos.

Padažui: saldžioji paprika;
aliejaus;
stiklinė natūralaus jogurto;
2 šaukšteliai sojų padažo;
2 šaukšteliai citrinų sulčių;
šaukštelis aštriųjų prieskonių mišinio;
druskos.

Gaminimas:

Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite persijotus miltus, raudonąsias paprikas, česnakus, imbierus ir druską. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į tešlą sumerkite vištienos kubelius ir palikite pastovėti 4 valandas. Tešloje pamirkytus vištienos kubelius sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol apskrus. Iškepusius laikykite šiltai.

Papriką padalinkite pusiau ir išskobkite. Tada numazgokite ir suraikykite plonais šiaudeliais. Juos berkite į karštą aliejų ir pakepinkite. Tuomet supilkite jogurtą, pagardinkite aštriaisiais prieskoniais, pasūdykite ir išmaišykite. Į padažą sudėkite iškeptą vištieną ir pakaitinkite dar 4-5 minutes. Paskui paskaninkite citrinų sultimis, sojų padažu ir išmaišykite. Papuoškite melisų lapeliais ir patiekite.

Tinka vartoti su: Puošti: šviežių melisų lapelių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!