Aukštaitiškas kepsnys

Ingridientai:
800g jautienos,
truputis 9% acto,
40 g riebalų,
1/2 stiklinės sultinio kepsniui kepti,
prieskoninių daržovių,
prieskonių,
druskos.

Įdarui:
2 šaukštai tarkuotų krienų,
20g džiovintų baravykų,
2—3 svogūnai,
40 g sviesto,
džiūvėsėlių,
druskos.
Gaminimas
Jautiena gerai išmušama, nuplikoma, parūgštintu verdančiu vandeniu, nusausinama, įtrinama su prieskoniais sumaišyta druska, apibarstoma prieskoninėmis daržovėmis, dedama į įkaitintus riebalus ir kepama krosnyje ar orkaitėje nuolat palaistant sultiniu. Pusiau iškepęs kepsnys išimamas ir padaromos įpjovos įstrižai raumenų. Į jas pridedama paruošto įdaro ir toliau kepama, įpylus truputį karšto sultinio ar vandens.
Įdarui į pakepintus svieste svogūnus pridedama džiūvėsėlių, prieskonių, tarkuotų krienų ar pavirintų supjaustytų rėželiais baravykų, viskas išmaišoma.
Kepsnys patiekiamas supjaustytas griežinėliais ir aplaistytas perkoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai patiekiama virtų bulvių, raugintų agurkų ar kitų tuo metu turimų salotų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!