Austrių apkepėlė


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
 6–8 austrių
laurų lapelio
keleto kvapiųjų pipirų
citrininių prieskonių
druskos
100 ml grietinėlės
50 g fermentinio sūrio
5 plonų šoninės juostelių
Gaminimas:

Austres atverti, išimti minkštimą ir sudėti į puodą su vandeniu. Įdėti laurų lapelį, pipirų ir užvirinti. Nukėlus nuo ugnies palikti 5–7 min.

Apvirtas austres perdėti į keraminį kepimo indą, pabarstyti citrininiais prieskoniais, pagardinti druska ir supilti grietinėlę.

Apkepėlės viršų tolygiai pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Šoninės juosteles apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje, pagardinti prieskoniais. Išdėlioti ant karštos apkepėlės. Patiekti su balta duona.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!