Baklažanų ir pomidorų apkepas

Ingridientai:
4 porcijoms:

1 plonomis riekelėmis supjaustytas baklažanas;
Druska ir juodieji pipirai;
4 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 plonomis riekelėmis supjaustytas svogūnas;
2 susmulkintos česnako skiltelės;
6 riekelėmis supjaustyti pomidorai;
2 valg. š. susmulkintų šviežių čiobrelių;
3 valg. š. sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Baklažano griežinėlius sudėkite sluoksniais į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska. Palikite pastovėti 30 min., po to perliekite vandeniu ir nusausinkite virtuvine šluoste.

Iki 200°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus, sudėkite baklažanus ir kepkite 4-5 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Tuomet baklažanus išimkite, įpilkite likusį aliejų ir 3-4 min. pakepinkite svogūnus su česnakais.

Į maždaug 20 cm skersmens kepimo skardos dugną sudėkite sluoksnį pomidorų, po to baklažanų, toliau svogūnų su česnakais ir taip kartokite, kol baigsis produktai, užbaigdami pomidorų sluoksniu. Kiekvieną sluoksnį pagardinkite druska, pipirais bei čiobreliais. Viršų apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 20 min. Tada apibarstykite sutarkuotu parmezanu ir kepkite dar 5-10 min., kol gražiai apskrus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!