Balandėliai su morkų įdaru ir grybų padažu

Ingridientai:
1 nedidelis kopūstas;
1 svogūnas;
3 skiltelės česnako;
2 morkos;
Druska ir pipirai.

Padažui:

1 svogūnas;
Sauja džiovintų grybų;
1 stiklinė miltų;
1 stiklinė pieno;
Druskos ir pipirų;
Krapų.
Gaminimas
Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogūnus sumaišome su morkomis, pasūdome, pagardiname pipirais ir sudedame smulkiai supjaustytą česnaką.

Imame kopūsto lapą, dedame įdaro ir suvyniojame. Tada balandėlius apvoliojame miltuose ir šiek tiek apkepiname aliejuje. Sudedame į puodą, užpilame 1 stikline skysčio, kuriame virė kopūstas ir troškiname 10-15 min.

Padažui džiovintus grybus išverdame ir sumalame. Į keptuvė įpilame aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir maltus grybus. Pabarstome miltais ir maišydami kepiname, kol miltai gražiai paruduos. Vis maišydami pilame pieną, ir maišome, kol pasidarys vientisa masė. Pasūdome, įdedame pipirų ir krapų. Padažą užpilame ant balandėlių ir troškiname dar apie 5 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!