Bezė pyragas su braškėmis

Ingridientai:
300 g miltų;
100 g cukraus;
200 g sviesto;
2 tryniai;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo, grietinės arba vyno;
750 g braškių;
125 g cukraus;
4 baltymai.
Gaminimas
Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Įmaišyti cukrų. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir paskirstyti tarp miltų. Sviestą kapoti peiliu. Įdėti 2 trynius, įberti druskos, supilti romą, grietinę arba vyną. Viską atsargiai išmaišyti šakute. Šaltomis rankomis greitai suminkyti vientisą tešlą. 60 min. palaikyti šaldytuve, geriausia įvyniotą į aliuminio foliją. Tešlą įspausti į pyrago formą, suformuoti aukštesnius kraštus ir dėti į iš anksto iki 200-225°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30 min. Ataušinti neišėmus iš kepimo formos.

Ant pagrindo uždėti pusę nuplautų uogų. Didesnes braškes perpjauti. Pabarstyti 2 šaukštais cukraus. Šaltus baltymus išplakti su nedideliu kiekiu cukraus. Kai masė ims standėti, suberti likusį cukrų ir plakti, kol ji pasidarys labai standi ir blizganti. Likusias braškes pertrinti per sietelį ir įplakti į baltymų masę. Baltymų ir braškių masę dėti ant pyrago ir 10 min. kepti aukščiausioje temperatūroje. Pyragą galima patiekti su plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!