Braškių tortas su kukurūzų dribsniais

Ingridientai:
800 g braškių;
150 g cukraus;
8 arb. š. želatinos;
3 valg. š vyšnių likerio;
1 l grietinėlės;
100 g kukurūzų dribsnių;
3 šaukštai kapotų pistacijos riešutų.
Gaminimas
Pusę braškių nuplauti, nuvalyti ir pertrinti su 120 g cukraus. Želatiną išbrinkinti, nusunkti ir ištirpinti. Ją išmaišyti su 2 šaukštais braškių tyrės. Paskui sumaišyti su vyšnių likeriu ir viską supilti į braškių tyrę. Maišikliu įmaišyti iki standžios konsistencijos išplaktą grietinėlę. Gražų stiklinį dubenėlį išskalauti vandeniu ir supilti pusę braškių masės. Berti kukurūzų dribsnius ir pilti likusį kremą. Tortą laikyti apie 4 val. šaldytuve, kad sustingtų. Prieš patiekiant nuplauti likusias uogas. Jas supjaustyti į keturias dalis ir sumaišyti su likusiu cukrumi bei kapotais pistacijų riešutais. Dubenėlį trumpam panardinti į karštą vandenį, kad atšoktų torto kraštai ir tortą išversti ant padėklo. Puošti braškėmis su pistacijų riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!