BRIUSELINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

Ingridientai:
800g briuselinių kopūstų
2 l vandens
1 šaukštelis druskos
340g virto lieso kumpio
0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
100g tarkuoto fermentinio sūrio
baltųjų pipirų, malto muskato

Gaminimas
Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais. Kopūstai nukošiami ir nuvarvinami. Kopūstai sudedami į kepimo formą. Ant jų išdeliojama pusė paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu. Orkaitė įkaitinama. Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, muskato riešutu. Kopūstai su kumpiu užpilami šiuo plakiniu. Likęę kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūūriu. Viskas užčč82;dengiama folija ir kepama orkaitėje apie 15 minučiųų. Po to folija nuimama ir apkepas dar 10 minučiųų kepamas. Valgoma su duona ar bulvėėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!