BUROKĖLIŲ SRIUBA

Ingridientai:
1 vidutinio dydžio svogūnas,
5 vidutinio dydžio burokėliai,
3 morkos,
2 vidutinio dydžio pomidorai,
5 šaukšteliai sviesto,
1 šaukštas alyvų aliejaus,
1,2 l sultinio.
Paskaninimui:
6 šaukštai grietinės,
3 šaukštai smulkintų graikinių riešutų,
smulkintų svogūnų laiškų.

Gaminimas
Nuplauname pomidorus, nuskutame ir nuplauname morkas, nulupame svogūną, burokėlius, viską supjaustoma kubeliais. Sviestą su aliejumi pakaitiname dideliame puode ir pakepiname svogūną, kad pasidarytų skaidrus. Įdedame burokėlius ir morkas ir maišydamos pakepiname 15 min. ant vidutinės ugnies. Įdedame pomidorus, įpilame sultinį ir užviriname. Sumažiname ugnį ir ant silpnos ugnies išverdame. Įpilame citrinos sultis, pasūdome, papipiriname. Patiekiame paskanintą graikiniais riešutais, svogūnų laiškais ir grietine.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!