Citrininis viščiukas su kvapiomis bulvėmis (Ugnužės)

Ingridientai:
1-1,2 kg viščiukas;
1 citrina;
po 1 stambią šakelę rozmarino, petražolės, baziliko, krapų, raudonėlio;
3 skiltelės česnako;
1 arb. š. šviežiai maltų pipirų;
1-1,5 valg. š. rupios druskos;
30 g sviesto;
2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus.

Bulvėms:

6-7 didelės bulvės;
2 nedideli mėlynieji svogūnai;
4 skiltelės česnako;
druskos;
pipirų;
3 valg. š. saulėgrąžų aliejaus.
Gaminimas
Nuluptas bulves išilgai supjaustome į keturias dalis, dedame į verdantį vandenį ir apverdame 5 minutes. Nusunktas palaikome, kad nuvarvėtų. Viščiukui sumaišome pipirus, druską, smulkintus česnakus ir aliejų. Šiuo mišiniu gerai ištriname vištą iš išorės ir iš vidaus. Sviestą supjaustome kubeliais ir pakišame po oda keliose vietose. Sviestas kepant tirps, keps ir vištos odelė bus traški. Citriną subadome peiliu keliose vietose. Nuplautas žoleles (galima nesmulkinti, bus paprasčiau išimti) sukišame į vištos vidų kartu su citrina (citrinos smulkinti nereikia). Visas ertmes užsiuvame arba susmeigiame mediniais smeigtukais, sparnelius taip pat prismeigiame prie šonų. Kojeles surišame.

Supjaustome nuluptus svogūnus į keturias dalis, česnakus pasmulkiname. Bulves, svogūnus, česnakus, aliejų, pipirus ir druską sumaišome. Dedame į skardą vištą, aplink ją bulves ir kepame 180°C temperatūros orkaitėje. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!