Didkepsniai su pipirais

Ingridientai:
2 gabalėliai jautienos filė (maždaug po 200 g),
šaukštas juodųjų pipirų žirnelių,
svogūnas,
šaukštas sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
4 šaukštai brendžio,
druskos.
Gaminimas
Mėsą nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Horizontaliai ratu didkepsnius aprišame baltu medvilniniu siūlu taip, kad kraštai nebūtų plonesni ir mėsa iškeptų tolygiai. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Pipirus stambiai sugrūdame. Didkepsnius iš abiejų pusių aptepame aliejumi ir apvoliojame pipiruose.

Likusį aliejų įkaitiname ir, nustatę didelę kaitrą, kepame mėsą 2-3 minutes. Tada sumažiname kaitrą. Mėsą apverčiame, suberiame svogūnus ir maišydami kepame, kol svogūnai tampa perregimi. Kepame dar 2-3 minutes. Pasūdome.

Brendį pašildome, užpilame ant mėsos ir padegame. Palaukiame, kol užges. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždedame po gabalėlį sviesto, ištirpiname. Mėsą apverčiame. Nuimame siūlus. Mėsą tiekiame su kepimo metu susidariusiu padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!