Drezdeno kiaušinių pyragas

Ingridientai:
Tešlai:

125 g miltų;
75 ml pieno;
10 g mielių;
20 g cukraus;
20 g lydyto sviesto;
Žiupsnelis druskos
Riebalų formai patepti.

Varškės masei:

290 g varškės (20% riebumo);
30 g miltų;
1 kiaušinis;
50 g šviesių razinų.

Pudingo masei:

300 g paruošto vanilinio pudingo;
100 g lydyto sviesto;
Citrinų ir vanilės aromato;
3 tryniai;
4 baltymai;
50 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
25 g miltų.
Gaminimas
Tešlai miltus persijoti į dubenėlį. Kauburėlyje šaukštu padaryti įdubimą. Mieles sumaišyti su nedideliu kiekiu cukraus bei 75 ml drungno pieno, pilti į įdubimą ir, įbėrus truputį miltų, padaryti įmaišalą. Jį pabarstyti miltais. Įmaišalą palaikyti 10 min., kad pakiltų, tada sudėti likusius tešlai skirtus produktus ir viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją laikyti apie 1 val., kad pakiltų dvigubai. Paskui iškočioti pyrago pagrindą. Jį dėti į riebalais išteptą didelę skardą ir truputį paspausti.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Varškę sumaišyti su kiaušiniu ir miltais.. Masę tepti ant mielinės tešlos ir suberti razinas. Į pudingą dėti aromatus, supilti lydytą sviestą ir maišyti, kol masė pasidarys vientisa. Greitai įmaišyti trynius. Baltymus su druska ir cukrumi išplakti iki standžių putų ir sumaišyti su pudingo kremu bei miltais. Šią masę tepti ant varškės. Pyragą kepti orkaitėje apie 50 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!