Graikiškos salotos

Ingridientai:
6-8 porcijos
2 nedideli agurkai,
2 žaliosios saldžiosios paprikos,
1 vidutinis raudonasis svogūnas,
175 g feta sūrio,
1 kg pomidorų,
acto ir aliejaus užpilo su prieskoniais,
125 g alyvuogių.
Gaminimas
Nulupkite agurkus. Nupjaukite galiukus ir perpjaukite išilgai perpus. Šaukštu išskobkite sėkleles. Puseles supjaustykite 1,25 cm ilgio gabaliukais. Išpjaukite ir pašalinkite paprikų šerdis. Perpjaukite paprikas ir jas išvalykite. Supjaustykite.

Nulupkite raudonąjį svogūną ir nupjaukite galus. Perpjaukite svogūną perpus ir supjaustykite skersai plonais griežinėliais. Stambiai supjaustykite sūrį ir pomidorus. Į dubenį sudėkite pomidorus, agurkus, pipirus ir svogūnų griežinėlius. Pagaminkite padažo su prieskoniniais žalumynais iš aliejaus, petražolių, mėtų, raudonėlio ir raudonojo vyno acto ir užpilkite juo salotas.

Sumaišykite salotas su padažu. Sudėkite alyvuoges, feta sūrį ir dar kartą atsargiai sumaišykite. Salotas sutaisykite 30 min. prieš patiekdami.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!