Įdarytas maltos mėsos kepsnys


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
300g jautienos
100g kiaulienos
1 svogūnas
5 šaukštai taukų
50g pyrago
2 virinti kiaušiniai
2 šaukštai džiūvėsėlių
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Gaminimas:
Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas taukuose, pyragas išmirkomas. Mėsa, svogūnas ir pyragas sumalami, į masę įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, pasūdoma ir gerai išsukama. Ant lentelės paberiama džiūvėsėlių, dedama mėsa, suformuojamas pailgas plokščias gabalas, į jo vidurį eile dedami virti kiaušiniai ir uždengiami mėsa, suformuojant pailgą kepsnį. Kepsnys apvoliojamas džiūvėsiais, dedamas į skardą su įkaitintais riebalais, palaistomas karštais riebalais ir kepamas karštoje orkaitėje. Kepama 40 minučių, nuolat palaistant. Iškepęs vyniotinis ataušinamas, supjaustomas 1,5cm riekutėmis, sudedamas į pailgą lėkštę ir papuošiamas petražolių lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!