Įdaryti svogūnai su jautiena

Ingridientai:
4 dideli svogūnai,
400 g virtos jautienos,
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai grietinės,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
0,5 stiklinės pieno,
stiklinė jautienos sultinio,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
krapų.
Gaminimas
Svogūnus nulupame, apverdame, nupjauname viršūnėles ir išskobiame vidų. Gaminame įdarą. Išskobtąsias svogūnų dalis pakepiname svieste. Mėsą sumalame. Ant džiūvėsėlių užpilame pieno. Gerai sumaišome pakepintus svogūnus, maltą mėsą, sudrėkintus džiūvėsėlius, grietinę, druską ir pipirus.

Svogūnus prikemšame įdaro. Sudedame į riebalais pateptą skardą.Ant kiekvieno įdaryto svogūno uždedame po truputėlį sviesto. Kepame orkaitėje, kol paviršius pagelsta. Tada įpilame šiek tiek sultinio, įdedame grietinės ir, vis palaistydami sultiniu, kepame dar 10-15 mionučių.

Įdaryti svogūnai tiekiami pašildytame pusdubenyje, užpilti perkoštu padažu, kuriame kepė, ir apibarstyti krapais. Prie jų tinka virtos ar keptos bulvės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!