Ilgieji makaronai su aštriu pomidorų padažu

Ingridientai:
4-6 porcijos:
750g prinokusių pomidorų, odelę nulupti ir stambiai supjaustyti,
90ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės suspausto, bet nesmulkinto česnako,
1 džiovintas sutrupintas raudonasis čili pipiras,
3 lašai "Tabasko" padažo,
1 arbatinis šaukštelis aštriosios paprikos,
druska,
5OOg. ilgųjų makaronų,
90g šviežiai tarkuoto avies pieno sūrio arba parmezano.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir kepinkite apie 3 minutes, kol pagels. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, česnaką išimkite. Į keptuvę sudėkite pomidorus ir kaitinkite ant didelės ugnies apie 25 minutes, kol jie subliūkš. Sudėkite čili pipirą, "Tabasko" padažą ir aštriąją papriką. Pagardinkite druska, gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir perdekite į patiekimui skirtą indą. Apibarstykite sūriu ir gerai išmaišykite. Užpilkite pagamintu padažu ir pakratykite. Patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!