Jautienos kukuliai

Ingridientai:
500 g jautienos,
50 g lašinukų,
100 ml pieno,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
šaukštelis sviesto,
kiaušinis,
2 riekelės padžiūvusio batono,
pusė kiaušinio ir džiūvėsėlių kukuliams apvolioti,
stiklinė džiovintų slyvų be kauliukų,
žalumynų papuošti,
maltų prieskonių,
druskos,
riebalų kepti.
Gaminimas
Svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje įkaitintame svieste. Jautieną sumalame kartu su lašinukais ir piene išmirkytu batonu. Į sumaltą mėsą sudedame pakepintus svogūnus, suberiame prieskonius, įmušame kiaušinį, pasūdome ir labai gerai sumaišome.

Iš mėsos padarome nedidelius kukulius. Į juos įdedame po išbrinkintą slyvą. Kukulius pavilgome išplaktu kiaušiniu, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame gerai įkaitintuose riebaluose. Parusvėjusius kukulius išgriebiame iš riebalų, sudedame į kitą indą ir šiek tiek palaikome šiltoje orkaitėje. Papuošiame žalumynais. Tiekiame apšlakstytus sviestu su keptomis ar virtomis bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!