Jautienos suktinukai II

Ingridientai:
0,7 kg. minkštos jautienos, druska,
50 g. lašinukų arba rūkytos mėsos su lašinukais,
2 svogūnai, šaukštas miltų,
50 g. riebalų,
prieskoninių daržovių (petražolių, salierų ir morkų),
0,5 l. sultinio, grietinės,
pomidorų padažo.
Gaminimas
Mėsą nuplauti, supjaustyti piršto storumo riekelėmis, išmušti, pasūdyti. Lašinukus ar rūkytą mėsą labai smulkiai sumalti mėsmale ir pakepinti su svogūnais bei petražolėmis. Mėsos riekeles aptepti įdaru, susukti ir persmeigti mediniais pagaliukais. Suktinukus apvolioti miltuose, iš visų pusių apkepti labai karštuose riebaluose, kol gražiai pagels. Pakepinti svogūnus ir prieskonines daržoves. Troškinti dvi valandas uždengtame puode vis įpilant šalto sultinio. Jei suktinukus gaminsite iš nugarinės, patiekalą reikės troškinti trumpiau - 60 min. Baigus triškinti ištraukti pagaliukus, padažą nukošti, pagardinti ir juo apipilti suktinukus. Garnyrui tiks bulvių košė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!